anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Punkty za „wysyłkę w terminie” -160 mimo wysyłki tego samego dnia

MAMY ROZWIĄZANIE!
SklepiX
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

mam pytanie dotyczące naliczenia punktów w miarach jakości sprzedaży.

Przy jednym zamówieniu zostało mi naliczone -160 pkt za „wysyłkę w terminie”, mimo że zamówienie zostało nadane tego samego dnia, w którym kupujący je złożył, a przesyłka została doręczona w przewidywanym czasie dostawy.

Zamówienie: nr 18337975301
Data sprzedaży: 1 marca 2026
Deklarowany czas wysyłki: do 10 marca 2026
Faktyczne nadanie: 4 marca 2026
Doręczenie: 6 marca 2026

Jak widać, paczka została wysłana dużo wcześniej niż wymagany termin i dostarczona przed przewidywaną datą dostawy.

Czy ktoś z moderatorów mógłby wyjaśnić, dlaczego w tej sytuacji naliczyło -160 pkt za niewysłanie w terminie? Czy może to być błąd systemu albo coś zostało źle zinterpretowane w systemie Allegro?

Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie.

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SklepiX widzę, że w przypadku tego zamówienia nie mamy aktualnych statusów przesyłki. Dlatego też zostało zaliczone negatywnie. Problem najprawdopodobniej wynika z tego, że nie przekazałeś poprawnego szyfrowanego adresu mailowego klienta. Podrzucam ci artykuł w którym opisujemy, jak poprawnie nadawać przesyłki, tak żeby były one powiązane z zamówieniem. Z racji tego, że jesteś nowym sprzedającym i to pierwszy taki przypadek wykluczyłam te zamówienie z Twojej jakości. Jutro wynik będzie przeliczony. Pamiętaj proszę o poprawnym nadawaniu paczek 🙂 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
SklepiX
#9 Pomysłodawca

Dobrze już zrozumiałem i dziękuje za szybką odpowiedź.

oznacz moderatorów