Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@epopeja71 wał
Dziekuje
@epopeja71 Podaj proszę login konta, z któego wysłano do Ciebie wiadomość.
client:120163455
i
pawelbis
@epopeja71 dziękuję za zgłoszenie! Pierwsze konto zablokowaliśmy. Czy możesz przesłać zrzut ekranu z wiadomością od pawelbis?
Witam, również dostałem taką wiadomość. Czy można wysyłać wiadomości z zawieszonego konta?
Użytkownik: Euro-compas
@dtekla447 dziękuję za zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto, ta osoba nie ma już możliwości wysyłania wiadomości.
Witam, u mnie to samo. Login konta to - Pudeleq__ Wysyła kody QR
Czy mam dodać skan wiadomości?
@luger79 dziękuję, nie trzeba już zabezpieczyliśmy to konto.
Dzisiaj otrzymałem podobną informację o zakupie przez kod QR . to namiary kupującego ela_no0033 identyfikator wersji: cl-o7295-uni-1-1-1016. https://allegro.pl/uzytkownik/ela_no0033
@JanZur Dziękuję za zgłoszenie, konto jest już zablokowane
OK , jeżeli konto oszusta jest zablokowane to może on nadal wysyłać wiadomości w których podaje fałszywy kod QR ?
@JanZur Nie, nie może, ma zablokowaną opcję Centrum Wiadomości
@luger79 dziękuję za zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Też się podłączę, dokładnie taka sama wiadomość.
la_nika Dzisiaj otrzymałem podobną informację o zakupie przez kod QR . to namiary kupującego ela_no0033 identyfikator wersji: cl-o7295-uni-1-1-1016. https://allegro.pl/uzytkownik/ela_no0033
Zglaszam
@Broda-85 dziękuję za zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.