Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@rayro @Martishka1983 Zablokowaliśmy wskazane konta.
Prosze o sparwdzenie konta deskyLP wysyła to samo
Ten uzytkownik lub ktoś kto podszywa się pod niego też przysyla kod QR pohttps://t.allegro.pl/uzytkownik/Client:36133851?utm_source=notification&utm_medium=multipleMessage&utm_campaign=61556b38-f962-491d-b0de-cec8e4b7a690&tr_n=uzytkownik&tr_id=7d144ff4-7439-317b-97e4-4d4faf0828dc&tr_d=allegro.pl&tr_s=vjJaDBwq
Witam, właśnie skorzystałem z opcji "Kup.Teraz" i zamówiłem produkt "CITROEN C3 AIRCROSS C3 III KOŁA FELGI 6.5 JX16". Skanuj QR, aby odebrać środki pieniężne.
17 kwietnia 2024, 16:59
@mar_wek dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Proszę o zablokowanie konta użytkownika abjedrek.
Ta sama sytuacja - wiadomość z kodem QR.
Niczego nie kupił.
Pozdrawiam.
@polly-p Dziękuję za zgłoszenie, konto zostało już zabezpieczone. 🙂
Rownież otrzymałam taka wiadomość. Sytuacja taka sama jak opisana wyżej.
@Client:83977131 Bardzo dziękuję za zgłoszenie, konto zostało zabezpieczone
qr spam
Witam mam podobny problem :
Witam, właśnie skorzystałem z opcji "Kup teraz" i zamówiłem produkt "LEGO castle mix różne ciemnoszare". Zeskanuj kod`Q.Rr, aby otrzymać środki. od ken82
@PRZEMUS1972 @slavek2000 dziękuję za wasze zgłoszenia! Zablokowaliśmy te konta.
Witam,
Taka sama sytuacja spotkała mnie dziś, przesyłam nazwę użytkownika, który do mnie napisał "refotstudio".
@_kami_now_ Dzięki! Konto zostało zablokowane.
konto : nowagusia93
@infinity_2004 Dzięki! Konto zabezpieczone.
Też dostałem taką wiadomość. Otworzyłem tylko plik zdjęciowy. Qr nie skanowałem i nie zamierzam. Czy to co zrobiłem było jeszcze bezpieczne ??
| |||||||
|
No i do mnie też trafiło.
Witam
Podobnie do pozostałych, otrzymałem wiadomość o kupnie, natomiast na koncie przedmiotu nic się nie zmieniło.Przesyłam screena z kontem, z którego wysłano wiadomość.