Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. W dniu dzisiejszym kupująca rozpoczęła dyskusję (reklamacja), w katalogu allegro na zdjęciach jest dzbanek filtrujący sterego typu z klapką (nie zauważyłem tego), a dostała nową wersję bez klapki (dzbanki z klapką były awaryjne i producent wycofał ich produkcję). Obecnie żąda wymiany na taki z klapką, którego już nie produkują. W mojej ocenie niepotrzebnie złożyła reklamację zamiast zrobić zwrot. Mam pytanie czy klientka ma możliwość w obecnej sytuacji dokonać zwrotu ? Jeżeli rozpoczęła proces reklamacji. Nie uśmiecha mi się teraz płacić za przesyłkę do mnie jeżeli podukt nie ma wad. Czy mam odrzucić taką reklamację ? Czy wtedy będzie miała możliwość wysłania poprzez formularz allegro jako zwrot ? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Integralność oferty to priorytet dla A dlatego zdjęcia jak i opis muszą być zgodne
Ja bym przyjął na klatę i oddał kasę po zwrocie
Ja chcę przyjąć towar, tylko, chcę aby kupujący odesłał przez formularz allegro
Jak klient spoko to sie dogadacie jak nie to musisz zaplacic za zwrot (no chyba ze smart to ma za free ale patrz wyzej)
Właśnie chcę, aby skorzystał ze smart, ale nie wiem czy może, jeżeli rozpoczął reklamację (dyskusję) ?
@ClearLife możesz poprosić o zwrot na reklamacje wykorzystują formularz udostępniony przez allegro
@ClearLife podaj mi numer zamówienia, którego dotyczy ta sprawa.
ce371a30-708e-11f0-83ff-09c7f5d81ede
@ClearLife jeśli od momentu, gdy klientka odebrała paczkę nie minęło 14 dni, to mimo złożonej reklamacji, może odstąpić od umowy na podstawie art. 27 ustawy o prawach konsumenta. Skonsultowałam również techniczną możliwość zwrotu dla tego zamówienia - może to bez problemu zrobić przez formularz zwrotu.
To super. Paczkę otrzymała dzisiaj także, ma jeszcze 14 dni na odesłanie. Mam nadzieję, że będzie chciała rozmawiać, bo jak na razie zamilkła. Mam nadzieję, że nie będzie to trwało 14 dni.
@ClearLife popełniłeś błąd ... dlaczego klient ma skorzystać z darmowego zwrotu , za który zapłacimy wszyscy ? Pamiętaj , to jest reklamacja ,obowiązuje procedura , może się okazać , że to dopiero początek Twoich kłopotów
@mdrogeria za darmowy zwrot płaci allegro nie wszyscy, allegro to prywatna firma
jeżeli kupujący ma smarta to on zapłacił za możliwość darmowego zwrotu
prawo mówi też jasno, konsument ma prawo odstąpić od umowy jeżeli otrzymał przedmiot niezgodny z umową
@RED zwrotu ...tak , ale nie odesłania bubla ,bo ,, biednemu ,, sprzedawcy popidoliło się w lejcach , Robisz bezmyślnie to ponoś konsekwencje .
@mdrogeria o jejku ile tu nerwów, tak biednemu się popitoliło....
@ClearLife a kto pisze o nerwach ? , tu jest forum użytkowników , wymieniamy swoje poglądy , Ty masz takie , @RED ma inne , a ja to widzę zupełnie inaczej ....pozdr 😁
To jest proste jak ,,kilo drutu w kieszeni ,,..allegro tylko dostosowuje się do potrzeb tak klientów jak i sprzedawców ,klienci nadużywają smarka , sprzedawcy również , to są koszty więc prowizje mamy takie jakie mamy .
Kopara straszna od początków smarka BO !! ,, kupują na kwotę i potem oddają ,, a sprzedawcy CO !!? cyt ,, proszę odesłać reklamację darmowym zwrotem smark ,,
KROPKA