anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Revolut do wypłat

MAMY ROZWIĄZANIE!
dobrasativa
#2 Obserwator

Witam, mam taki problem z aktywacja wypłat na konto revolut.

Przy próbie wysłania przelewu w euro z konta LT XXXX revolut automatycznie wysyła z rachunku technicznego w PLN i przewalutowuje.

Co zrobić w takiej sytuacji ?

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Żeby się udało wejdż proszę tutaj i wybierz jako sposób wypłaty "do banku za granicą", Następnie podaj numer rachunku bankowego i dane banku (szczegóły poniżej) oraz wybierz powiadomienia jakie chcesz otrzymywać.

Najważniesze żeby adres banku Revoluta był wprowadzony prawidłowo. Dla rachunku zarejestrowanego w Wielkiej Brytani początek numeru konta będzie zaczynał się od GBxxxxxxxxxxxxx, a w ustawieniach banku musi być wprowadzony poniższy kod i adres Revoluta:

• Kod BIC/SWIFT: REVOGB2LXXX
  • Nazwa banku: REVOLUT LTD
  • Adres banku: 7 WESTFERRY CIRCUS THE COLUMBUS BUILDING, FLOOR 4
  • Kraj banku: Wielka Brytania

Dla rachunku zarejestrowanego na Litwie początek numeru konta będzie zaczynał się od LTxxxxxxxxxxxxx, a w ustawieniach banku musi być wprowadzony poniższy kod i adres Revoluta:

• Kod BIC/SWIFT: REVOLT21
  • Adres banku: Konstitucijos pr. 21B, LT-08130 Vilnius
  • Kraj banku: Litwa

Koniecznie będzie wykonanie przelewu weryfikacyjnego (minimalna kwota przelewu weryfikacyjnego 2,00 zł) z konta revolut. Dane właściciela konta Allegro i konta Revolut muszą być takie same.
Powinno się udać.

A jak będziesz miał problemy to napisz proszę ponownie, chętnie pomogę! 

oznacz moderatorów
dobrasativa
#2 Obserwator

Dzięki za odpowiedź, problem jest w tym że revolut wysyła mi tak czy siak z ibanu PL...

Nie mam pojęcia jak wysłać z LT bo revolut qwidzi konto allegro w PL i automatycznie wysyla z rachunku PL

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Z polskiego nie przejdzie.

oznacz moderatorów
dobrasativa
#2 Obserwator

No właśnie a z LT na zlotówkowe konto allegro się nie da bo revolut automatycznie przewalutowuje i śle z rachunku PL

oznacz moderatorów
dobrasativa
#2 Obserwator

Okej, jakby ktoś miał jeszcze taki problem :

Przy dodawaniu odbiorcy revolut trzeba wybrac walute jako euro dla rachunku allegro z polskim ibanem.

revolut wtedy nie przewalutuje na zlotowki tylko wysle Euro.

oznacz moderatorów
Golffies
#8 Zapaleniec

Tak, dokładnie tak. Dziękuję za odpowiedź. To imponujące, jak wiele osób nie czyta tego, co wyświetla się na ekranie, tylko po prostu klika, aby przejść do następnej strony.

Trzeba przestać korzystać z telefonu komórkowego przez 8 godzin dziennie, ponieważ ma to wpływ na mózg.
oznacz moderatorów
agaffairl
#8 Zapaleniec

Proszę o pomoc. Chce zweryfikować konto Allegro. Mieszkam teraz w Irlandii konto Bankowe mam w Revolut. W danych na allegro mam polski adres 

Więc pytanie 1. Czy weryfikacja zadziała jak na karcie jest irlandzki adres a konto allegro ma polski adres

2. Chcę wpisać numer konta Revolut ale za każdym razem jest błąd? Dlatego 😭

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka Allegro Gadane
Była Moderatorka Allegro Gadane

@agaffairl Tak, taki przelew powinien zostać pozytywnie zweryfikowany. Podczas weryfikacji podaj numer rachunku bankowego i dane banku.

Bardzo ważne jest to, żeby adres banku Revolut był wprowadzony prawidłowo. Dla rachunku zarejestrowanego w Wielkiej Brytanii początek numeru konta będzie zaczynał się od GBxxxxxxxxxxxxx, a w ustawieniach banku musi być wprowadzony poniższy kod i adres Revolut:

• Kod BIC/SWIFT: REVOGB2LXXX
  • Adres banku: 7 WESTFERRY CIRCUS THE COLUMBUS BUILDING, FLOOR 4
  • Kraj banku: Wielka Brytania

Dla rachunku zarejestrowanego na Litwie początek numeru konta będzie zaczynał się od LTxxxxxxxxxxxxx, a w ustawieniach banku musi być wprowadzony poniższy kod i adres Revoluta:

• Kod BIC/SWIFT: REVOLT21
  • Adres banku: Konstitucijos pr. 21B, LT-08130 Vilnius
  • Kraj banku: Litwa

Koniecznie będzie wykonanie przelewu weryfikacyjnego w euro. Często pojawiają się zgłoszenia, kiedy użytkownicy robią przelewy z konta technicznego banku — taka weryfikacja się nie uda.  W tym wątku jeden z naszych forumowych kolegów podzielił się wskazówkami, jak zlecić przelew: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/jak-aktywowa%C4%87-wyp%C5%82at%C... 

oznacz moderatorów
agaffairl
#8 Zapaleniec

Jako że mieszkam w Irlandii wpisuje : IExxxxxxxxxxxxx. Racja ?

Niestety nie działa i ciągle mam czerwony komunikat że numer konta jest nieprawidłowy 🥺

oznacz moderatorów
agaffairl
#8 Zapaleniec

IMG_20240429_204701.jpg

 oto pierwszy krok który robię 

oznacz moderatorów
agaffairl
#8 Zapaleniec

IMG_20240429_204718.jpg

 a to drugi krok , gdzie za każdym razem jak wpisuje nr konta bankowego wyświetla się błąd. 

oznacz moderatorów
agaffairl
#8 Zapaleniec

Czy mogę liczyć na pomoc?

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@agaffairl Czy po wybraniu kraju z listy problem również występuje?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
agaffairl
#8 Zapaleniec

Tak po wpisaniu wszystkich danych problem wciąż wyskakuje .

• Czy może Pani potwierdzić , że numer rachunku powinien rozpoczynać się od IE jako że mieszkam w Irlandii, nastepnie bez odstępu wpisuje numer z fizycznej karty Revolut? Numer znajdujący się na karcie ?
oznacz moderatorów
nat_not

@agaffairl Nie chodzi o kraj, w którym Pani mieszka, ale o kraj, w którym jest zarejestrowany rachunek - tak jak widzi Pani w instrukcji, którą wyżej podała Ola.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
agaffairl
#8 Zapaleniec

Bardzo proszę o pomoc. Może Pani poprosić kogoś ze współpracowników o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Ciągle jest wyświetlany błąd gdy podane numer rachunku

Co mam zrobić ? 

Screenshot_2024-04-30-16-37-48-693-edit_com.revolut.revolut.jpg

oznacz moderatorów
la_nika

@agaffairl sprawdź dane konta "swift", kliknij proszę obok nazwy "Lokalne" na "Swift" tam będzie podany adres banku oraz IBAN i to te dane należy podać w zakładce ustawienia wypłat. 
Numer IBAm będzie się zaczynać od LT GB lub FR wówczas błąd nie powinien się powtórzyć. 
Daj proszę znać, czy się udało 🙂 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
agaffairl
#8 Zapaleniec

Screenshot_2024-04-30-17-13-29-017-edit_com.revolut.revolut.jpg

 dziekuje za odpowiedź , niestety w moim przypadku wygląda to inaczej , co mam robić ? 🥺

oznacz moderatorów
la_nika

@agaffairl oki, poproszę o cierpliwość, dowiem się, czy możemy coś na to poradzić. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów