Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moje pytanie jest konkretne.
Czy przesyłki Allegro Delivery DPD, UPS, Orlen Poczta mogą być pakowane w szare foliopaki, kiedy wewnątrz foliopaka jest karton z zawartością ?
Informacje jakie można znaleźć w pomocy allegro to
Opakowanie musi być wytrzymałe, a przesyłka dobrze zamknięta i zabezpieczona, bez dostępu do zawartości – tak, by nikt nie mógł jej otworzyć bez uszkodzenia opakowania. Karton sam w sobie stanowi odpowiednią ochronę, dlatego – jeśli to możliwe – nie używaj żadnych zewnętrznych opakowań.
Do zapakowania paczki możesz użyć kopert, kartonów lub foliopaków.
Wypełniacze dostosuj do zawartości przesyłki. Na przykład do sprzętu RTV i AGD możesz użyć styropianowych kształtek, a do lekkich przedmiotów papierowych ścinków czy folii bąbelkowej.
Etykietę naklej w widocznym miejscu na płasko.
Jeśli używasz opakowań ponownie – odklej wszystkie stare etykiety i usuń inne oznakowania.
Jeśli wysyłasz przedmiot o nieregularnym kształcie – użyj większego opakowania, aby przedmiot poza nie nie wystawał, a pustą przestrzeń uzupełnij wypełniaczami.
@patiallegroo wszystko masz w regulaminie 🙂
§ 11. ZASADY DOTYCZĄCE OPAKOWANIA PRZESYŁKI
a coś o foliopakach ? Czy jeśli mam w kartoniku elektronikę, to mam na to nakleić etykietę nadawczą ? Czy dopuszczalne jest zapakowanie kartonu w foliopak ? Nie w folię strech tylko foliopak.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ możecie się wypowiedzieć w temacie tak ostatecznie ?
W foliopak danego przewoźnika zawsze możesz pakować i będzie to traktowane jako przesyłka standardowa (chyba że z innego powodu jest niestandardowa). Czasami są nawet zniżki za opakowanie firmowe (ale nie w ramach Allegro Delivery czy umów Allegro z przewoźnikami).
Natomiast jeżeli chodzi o wysyłkę w opakowaniu innego przewoźnika, to oficjalnie jest to niedozwolone (a nieoficjalnie zależy na kogo trafisz).
A ze swojej strony odradzam pakowanie kartonów w foliopak. W razie uszkodzenia w transporcie foliopak może zamaskować uszkodzenie i żegnaj odszkodowanie.
Chodzi mi o szare standardowe foliopaki, bez żadnych napisów. Są przedmioty, które ktoś kupuje np. na prezent i nie chce na firmowym pudełku taśmy uwaga szkło z jednej a z drugiej etykiety nadawczej a inna rzecz zwroty - taka przesyłka obdarta nie wygląda estetycznie i ciężko ją potem sprzedać jako nowe . Nie wszystko można nakleić na karton. Nadal nie mam informacji w temacie foliopaków.