Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Chciałbym zapytać o liczenie punktów w jednostce miary "szybka wysyłka". Otóż dlaczego do tej miary są brane np. zamówienia złożone o godzinie 19? Jak mam wysłać paczkę tego samego dnia, jak zamówienie wpadło tak późno, a obniża współczynnik 'szybka wysyłka'? Przecież nie będę jechać 30km do sortowni z jedną paczką o tej godzinie...
Pozdrawiam,
Dawid
Dokładnie - chore. U nas wszyscy kurierzy przyjeżdżają tak głupio, że głowa mała: 10 DHL, 12-13 DPD, AMBRO, Inpost + pocztex - 14-15, GLS 15-17. To mamy brać paczki i zasuwać o 22 na sortownie?
dla mnie jest głupotą, że mam ustawione 3 dni robocze na wysyłkę i tak z reguły wysyłam tego samego dnia i tak to nie jest liczone do szybkiej wysyłki Allegro twierdzi, że mam ustawić wysyłkę tego samego dnia to statystyka będzie mi się liczyła bo aktualnie mam 0 pkt z tego.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Mogę prosić o sprecyzowanie co uważane jest za szybką wysyłkę?? Jak mam nadać paczkę jak ktoś kupił np. o 22 tego samego dnia???
@3kELO Bierzemy pod uwagę zamówienia złożone do godziny granicznej w stosunku do wszystkich zamówień. Dla tej miary nie ma punktów ujemnych, tylko dodatnie. W ten sposób chcemy zachęcić sprzedawców do ustawiania jak najpóźniejszej godziny wysyłki tego samego dnia.
@w_kiwi Bierzemy pod uwagę zamówienia złożone do godziny granicznej w stosunku do wszystkich zamówień.
a po ludzku? Bierzecie godzinę graniczną ustawioną przez sprzedawcę czy macie jakąś jedną godzinę graniczną (jaką?)? Jak się mają do tego weekendy? Bo serio coś jest z tym wskaźnikiem nie halo, mając ustawione wysyłki tego samego dnia do 14:00 i nadając 99% paczek w terminie szybkość wysyłki 24,38% i 72/160 punktów. Już pomijam fakt, że nie mam zamiaru się ścigać i ciułać tych punktów ale jestem ciekawa co trzeba by zrobić, żeby mieć te magiczne 50% i poziom super. Jedyna metoda jaka mi przychodzi do głowy to sprzedaż do momentu przyjazdu kurierów a potem wyłączanie ofert 😉 Co by kupujący nie kupowali o 19 czy 22, bo statystki spadają 😉