Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Odezwała się Pani na Facebooku i chciałem się dowiedzieć czy ktoś mial z nią coś wspólnego
Coraz dziwniejsze te tematy na forum. O co chodzi?
@dawidfrk33 Tak, już mieliśmy tematy na jej temat. To oszustka, ale jak podasz więcej szczegółów, to powiemy ci w jaki sposób chce Ciebie oszukać. Ogólnie wciska fałszywego linka do podrobionej strony Allegro Lokalnie z super ofertą lub oferuje pracę, której finał na tego co weźmie zlecenie kończy się na komisariacie policji.
Szukałem dodatkowej pracy i odezwała się na Facebooku pani Ewa M i skierowała mnie do Pani Dominiki S która za wystawienia lub licytacji oferuje miesięcznie 5 tys a reszta już się przewinęła poprostu wystawiami wysyłam kasę i po miesiącu dostaje wypłatę
@dawidfrk33 To oszustwo. One nie wyślą wystawionego towaru. Najpierw wyślesz im kasę z aukcji, one znikają, towar nie zostanie doręczony. wtedy ty będziesz odpowiadał za to karnie... znaczy ze swojej kieszeni będziesz klientom zwracał pieniądze. wypłaty nie otrzymasz, a one znikną. Przelewy trafia na konto słupa.
@dawidfrk33 Jeśli ta pani proponuje jakiś zakup na przesłany link i zapłatę blikiem z wypłatą w bankomacie, to na bank oszustka
"Jak ta Pani się nazywała ?"
Tak to jest normalne pytanie ale jest całkowicie pozbawione kontekstu - więc nie ma jak na nie 'normalnie' odpowiedzieć 😉
Dominika Sokołowska
@dawidfrk33 To jest oferta zostania słupem - życzę powodzenia.
Jak wyżej, nie szukaj ofert pracy z szybkim zarobkiem z domu bo skończysz w celi 2x2
@dawidfrk33 napisał(a):
Dominika Sokołowska
Nie ma znaczenia jak się nazywa, to trefne konta, które znikną. Pieniądze znikną, ale ty zostaniesz z długami.
@dawidfrk33 Zostaniesz słupem z problemami i długami, omijaj szerokim lukiem takie "okazje".
@dawidfrk33 Chłopie nie napalaj się na tę babkę bo cię wycycka z kasy i puści z torbami . To stary schemat oszustwa.
Na kanale yt "poszukiwacze okazji" znajdziesz opisy tego oszustwa, w skrócie: zostajesz słupem, de facto współwinnym wyłudzania pieniędzy
Jak mogę przerwać licytacje zanim będzie za późno ?
A z jakiego powodu? przerwiesz to wygrywa oferta z najwyższą ceną.
Sprzedający klikając zakończenie oferty w licytacji daje wygrać osobie która prowadzi z taką kwotą jaka jest w momencie kończenia.
@dawidfrk33 wziąłeś trefną ofertę pracy z Facebooka? Temu szukałeś czy ktoś zna pewne Panie?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Proszę o pomoc temu kontu, bo zauważył, że ktoś robi z niego słupa w procederze oszustwa za pomoc w wystawieniu towaru na swoim koncie.
Jest to chyba za łatwe żeby było możliwe
Nie wygląda na żadną z tych kont
Zanim pomyślałem wystawiłem licytacje ale mam czas żeby to jeszcze ogarnąć
Jeśli mam stracić i nie zarobić nic się nie stanie ale jak mam nagle być parę tysięcy w plecy to jednak wolę pierwszą opcję
Jak kupujący opłaci to śrdoki trafią na twoje konto Allegro a Ty nie mając towaru zwracasz mu śrdoki ale opłaty i tak będą. Konto trzeba aktywować itd. same problemy mogą być przed tobą.