Dzień dobry, realizuje swoje pierwsze zamówienia, proszę o wyrozumiałość. Klient zamówił ode mnie towar. Zadeklarowałem czas wysyłki 2 dni w ofertach, czyli teoretycznie towar zamówiony w sobotę do klienta dojdzie we wtorek(jeśli wyślę go w poniedziałek). Klient napisał w komentarzu do zamówienia, że prosi aby przesyłka dotarła w środe lub czwartek. Czyli muszę wysłać paczki we wtorek. Czy wpłynie to negatywnie na moją ocenę na Allegro? Allegro będzie widziało, że teoretycznie spóźniłem się 1 lub 2 dni z dostarczeniem, chociaż sam klient chciał dostawę na środę/czwartek.
Cześć, @Becover! Jeśli klient podał w uwagach do zakupu prośbę o późniejszą wysyłkę - to automatycznie wykluczymy takie zamówienie, z jakości Twojej sprzedaży. W statystykach zaktualizujemy to najpóźniej dzień po przewidywanym dniu dostawy. Informacje na ten temat, znajdziesz tutaj. 😊
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Jakoś w to nie wierzę.
Po pierwsze - to jest wiadomość dla sprzedawcy - jakim prawem Allegro odczytuje takie wiadomości? To jest naruszenie tajemnicy korespondencji.
Po drugie - taką sytuację chyba musi zgłosić sprzedawca do Allegro i prosić o wyłączenie tej transakcji ze statystyk.
A chociaż przeczytałeś podaną stronę pomocy?
"Po pierwsze - to jest wiadomość dla sprzedawcy - jakim prawem Allegro odczytuje takie wiadomości? To jest naruszenie tajemnicy korespondencji." - Dobre... Regulamin Allegro się kłania, punkt 8.11. Oczywiście zawsze jest jakaś szansa, że punkt regulaminu może być niezgodny z prawem.
A jaki to rodzaj przesyłki? Bo z tego co widzę to np. w paczkomatach Allegro One Box czas na odbiór to 48h, z możliwością przedłużenia o 24h - teoretycznie do czwartku by stykło.
Choć oczywiście lepiej (dla kupującego) opóźnić wysyłkę, skoro jest taka możliwość.
Trzeba poprosić o wyłączenie zamówienia z oceny jakości wysyłki. Troche to upierdliwe, bo robi się to ręcznie przez kontakt.