Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Cześć Twoje zawiadomienie o zawieszeniu
Dzień dobry , Twoje konto może zostać zablokowane z racji częstych prób logowań z aplikacji mobilnej. W celu ochrony konta prosimy o autoryzację oraz potwierdzenie aktualnych danych.
witam dostałem
takiego maila , czy to próba oszustwa ?
Chyba Allegro powinno poinformować swoich użytkowników o pojawieniu się fałszywych maili. Mail wygląda podobnie do tych od Allegro. Sugeruję podjąć działania zanim dojdzie do jakichś przestępstw na platformie po wyłudzeniu danych. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Swoją drogą, sugeruję poprawić funkcję wstawiania zdjęcia do tekstu, bo jest okropnie mylące. Przycisk na górze nie działa, a ten co zatwierdza wstawienie, jest ucinany w osobnej części okna?
@Cezi_86 bardzo dziękuję Ci za czujność i będę wdzięczna jeśli prześlesz tę wiadomość do nas, za pomocą opcji "przekaż dalej" na adres: phishing@allegro.pl. W samej kwestii informowania naszych użytkowników, to sygnałów o takich próbach dostajemy przynajmniej kilkadziesiąt dziennie. Zazwyczaj mają różną formę lub treść, stąd informowanie naszych kupujących o nich wszystkich jest niemożliwe. Jedynie co możemy zrobić w tej sytuacji to prośba o zachowanie szczególnej ostrożności i nie klikanie w podejrzanie wyglądające linki.
| |
@boleknielolek po samym fragmencie, który zacytowałeś nie mogę tego potwierdzić. Abyśmy mogli to sprawdzić, prześlij nam proszę całą tę wiadomość na adres spolecznosc@allegro.pl
Hej.
Dostłem takiego maila:
Twoje konto może zostać zablokowane z racji częstych prób logowań z aplikacji mobilnej.
W celu ochrony konta prosimy o autoryzację oraz potwierdzenie aktualnych danych.
Jeśli chcesz dalej korzystać z swojego konta, Allegro!
Pamiętaj, że jedynie aktywna usługa Allegro! gwarantuje Ci darmowe dostawy kurierem oraz do Paczkomatów i Punktów odbioru, a także dostęp do darmowych zwrotów.
Zgodnie z art. IX ust. 3 Regulaminu Allegro! istnieje możliwość zablokowania konta z racji braku potwierdzenia aktualnych danych personalnych i rozliczeniowych.
Czy allegro wysyła takie maile?
Czy to jakaś ściema?
@Little22 Najprawdopodobniej jest to próba wyłudzenia danych. Przekieruj otrzymaną wiadomość na adres: phishing@allegro.pl. Zajmiemy się Twoim zgłoszeniem niezwłocznie.
Witam, dostałem takiego emaila, sygnowany Allegro Lokalnie, oczywiście kliknąłem w Potwierdź konto, i po przekierowaniu mój anty wirus zasugerował o szkodliwym wpływie na ten link, także wycofałem się. Po podświetleniu maila wyszło że pod allegro lokalnie kryje się
Cześć ,
| ||
Twoje konto może zostać zablokowane z racji częstych prób logowań z aplikacji mobilnej. W celu ochrony konta prosimy o autoryzację oraz potwierdzenie aktualnych danych. Jeśli chcesz dalej korzystać z swojego konta, Allegro!
|
Uważasz, wygląda na próbę oszustwa.
@Client:45958595 To nie jest wiadomość od nas. Jeśli masz taką możliwość, to prześlij nam proszę tego mejla (za pomocą opcji "przekaż dalej") na phishing@allegro.pl
Właśnie dostałam mejla "Prośba o aktualizacje danych. CMFOF9W2A5 " od "Allegro<kontakt@hodas.pl>" o treści:
|
||||
|
||||
|
Patrząc na adres mejlowy, wygląda to na oszustwo. Ale grożą zablokowaniem paczkomatów. Czy ktoś dostał podobnego mejla?
@ZielonkaBurzynsk to nie jest wiadomość od nas i faktycznie ma na celu wyłudzenie Twoich danych. Bardzo proszę nie klikaj w link, a jeśli to zrobiłeś to przeskanuj proszę urządzenie programem antywirusowym i zmień najważniejsze hasła.
Czy mogę poprosić Cię o przesłanie tego e-mail za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Dostalam rano meila z informacją o zawieszeniu konta. Czy to próba oszustwa? W linku mam podac numer karty itp.
Nr karty do zawieszenia, także myślę że to próba oszustwa, zapytajmy: @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@izula2323 nie jest to wiadomość od nas, przeskanuj proszę swoje urządzenie programem antywirusowym i zmień najważniejsze hasła. Czy możesz przesłać tę wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witajcie wszyscy tu zgromadzeni.
Chciałem przestrzec wszystkich przed próbami wyłudzenia danych konta Allegro z poziomu adresu email.
Właśnie ostatnio miałem ten incydent. Jeżeli cos takiego Wam się przydarzy to pod żadnym pozorem nie klikajcie w żadne linki pod tytułem "Aktualizacja"
W czerwonych elipsach zaznaczyłem istotne rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę gdy otrzymacie taki mail.
W wypadku takiego zdarzenia zgłoście wraz ze zrzutem, pod adres :
phishing@allegro.pl
Niezależnie warto, a nawet trzeba zgłosić do Zgłoś incydent | CERT.PL>
Tam wybieramy - Osoba fizyczna/inne podmioty i potem kategorię z jakiego poziomu zostaliśmy zaatakowani. Jest również wszytko opisane jak postępować by wysłać plik do CERT.
Bądźcie czujni☝️🙂
@elektrikon dziękuję za Twoją wiadomość! Dokładnie tak należy postąpić z tym e-mailem.
dostałam dziś e-mail ,,Drogi użytkowniku, dokonaj opłaty 7.05 zł aby uniknąć blokady sprzedaży,,
16 lat jestem na Allegro nigdy nie sprzedaję ,zawsze kupuję nie rozumiem tego żądania
To próba wyłudzenia danych. Nic nie klikaj, nie podawaj żadnych danych.
Więc w nic nie klikaj a jest to próba wyłudzenia.
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| |||||||||||||
|
Dzisiaj na pocztę otrzymałem taką o to wiadomość, nie mam żadnych nieuregulowanych rozliczeń,
Na koncie też nie ma jakiejkolwiek informacji i zablokowaniu konta.