Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Cześć Twoje zawiadomienie o zawieszeniu
Dzień dobry , Twoje konto może zostać zablokowane z racji częstych prób logowań z aplikacji mobilnej. W celu ochrony konta prosimy o autoryzację oraz potwierdzenie aktualnych danych.
witam dostałem
takiego maila , czy to próba oszustwa ?
@Marcin250988 to nie jest wiadomość od nas. Proszę nie klikaj w żaden link w niej zawarty, a całość prześlij proszę za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl.
Dostałem e-mail z taką wiadomoscią.
Ponieważ mam dwie skrzynki na Gmail i O2 powiązane to na jednej od razu wrzuciło mi do SPAM ale w drugiej wylądowało od razu w odebranych i przez moment myślałem że to autentyczne.
Edit:
Próbuje bez skutku dodać fotkę do posta.
Cytuję cały tekst:
"Szanowny <tutaj mój adres@o2.pl>
Twoje członkostwo w serwisie Allegro zostało tymczasowo zawieszone,
ponieważ nie jesteś jeszcze zalogowany obowiązkowa aktualizacja Twojego profilu,
zgodnie z wcześniejszą prośbą naszego działu wsparcia.
Zaloguj się użytkownik <tutaj link do logowania>
NOTATKA:
Przypominamy, że nie będzie już możliwości dokonywania płatności kartą
jeżeli weryfikacja ta nie zostanie przeprowadzona w ciągu 48 godzin od jej otrzymania."
@Mr-Radek to nie jest wiadomość od nas, dobrze, że zachowałeś ostrożność! Bardzo proszę, abyś przesłał oba otrzymane e-maile za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl.
@levelkomp24 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Czy możesz przesłać tę wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Witam, Czy może otrzymaliście informację od Allegro, że wasze konto może zostać zablokowane z uwagi na fakt zbyt częstego korzystania z aplikacji mobilnej, i system prosi o potwierdzenie danych. Klikając dalej pojawia się okno proszące o podanie danych karty płatniczej. Wydaje mi się , to podejrzane z uwagi na fakt, że w danych dla sprzedających podaje się tylko numer konta na który mają wpływać środki ze sprzedaży. Czy miał już ktoś taką sytuację ?
@romi170903 Wielu takie informacje dostaje ale to oszustwo!
Niczego nie potwierdzaj.
Mail lub widok sms przekieruj na phishing@allegro.pl
Dostałam od allegro maila ze zawisicie mi konto, chciałam się spytać czy to mail od was czy jakiś fake a nie chce wchodzić tam w wysłanego linka. I jeśli chcecie zawiesić moje konto to dlaczego, co takiego się stało?
Powód jest w mailu, a kontakt w sprawie zawieszenia: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65&subjectId=fed698b4-f...
Dużo tego lata po sieci.
Próby wyłudzenia haseł dostępu do konta.
Jeśli ktoś ma podpiętą kartę bez weryfikacji, czyli klikasz i kupujesz to ... spore rachunki później mogą przyjść obciążeniowo.
@mmariett nie widzę informacji o możliwej blokadzie Twojego konta, więc zakładam, że to próba oszustwa. Czy możesz przesłać otrzymany e-mail, za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Dzień dobry
otrztmalem dziwnego maila z następująca trascia. I nie bardzo wiem co dalej robić bo klikając w link nic się nie dzieje
zastanawiam się czy to nie jest jakaś próba wyłudzenia ponieważ jestem czynnym allegrowiczem i nigdy nie dostawałem takich maili
dziekuje za pomoc
Obrazka nie widzimy do momentu zatwierdzenia ,jak chcesz szybszej odpowiedzi to napisz co tam było podane w tym meilu.
Twoje Zawiadomienie o zawieszeniu !
Witaj ,
@sandoza Przekaż tę wiadomość na adres: phishing@allegro.pl. Zajmiemy się tą sprawą niezwłocznie.
Niestety ale nie mogę wysłać maila na podany email
moge prosić inny?
@sandoza przykro mi, ale nie - ten adres e-mail służy do zgłaszania takich wiadomości.
Jaki problem pojawia się gdy próbujesz przekazać tę wiadomość na adres phishing@allegro.pl?
Dostałem dzisiaj tego typu wiadomość ,lampka się na szczęście zapaliła i wujek Google sprowadził mnie tutaj 🙂 Przesłałem tego maila dalej na phishing@allegro.pl . U mnie przy nadawcy było ®Allegro.
Niech ręka Boska Cie broni przed klikaniem w jakiekolwiek przyciski, ani się spostrzeżesz to przekierują na fałszywą stronę to złudzenia przypominającą oryginał i wyklepiesz im wszystkie dane. Przejma konto, sprzedadzą na Twój rachunek złoto i brylanty albo cuda niewidy laptopy , zgarna kase na podstawione konto, nic nie wyślą a Ty biedaku będziesz do śmierci spłacał długi.