Witam, klientka zgłosiła zwrot towaru 23.01 , dzisiaj otrzymałam ocenę negatywną za opóźniony zwrot pieniędzy,kiedy zwrot nie został wogóle wysłany i klientka nie ma zamiaru go odsyłać ,ponieważ cyt.ja nie będę opłacała zwrotów i kolejnych kosztów ponosiła z paczką.
Czy jest możliwoś usunięcia kłąmliwej oceny niezgodnej z przebiegiem transakcji? @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@czarkaz1 poproszę numer zamówienia, którego dotyczy ten komentarz.
8ff1a7f0-f6e8-11f0-accf-f103f29d42b4
Nadmienię,że klientka złożyła dzisiaj reklamację podając powód
Skoro klientka zgłosiła zwrot, to towar nie jest już jej własnością, więc nie może do niego zgłaszać reklamacji. To jest absurd.
@czarkaz1 konsultowałam Twoją sprawę z zespołem i mimo najszczerszych chęci, ta ocena nie łapie się do wyjątków wymienionych tutaj, więc nie możemy jej usunąć. Z pozytywnych wieści, to Twój pierwszy negatyw z przeciągu ostatnich 30 dni, więc nie będzie liczył się do Twoich statystyk.
@_HolaOla_ Możesz mi to łopatologicznie wytłumaczyć? Klientka wystawiła komentarz negatywny podając jako powód "opóźniony zwrot pieniędzy" - w sytuacji, w której żaden zwrot jej się NIE NALEŻY. Sprzedawca słusznie nie zwrócił pieniędzy za zamówienie, którego zwrotu NIE OTRZYMAŁ i kupująca NIE MA dowodu nadania co wskazuje na to, że w ogóle go nie nadała.
Odpowiedz mi proszę w jasny sposób - o jakim opóźnieniu zwrotu pieniędzy mówimy?
@Puzonix zasady, kiedy możemy ingerować w komentarze są wymienione w artykule, a ta sytuacja do nich nie należy. Naprawdę chciałabym pomóc, ale tutaj niestety nie mam pola do działania.
@_HolaOla_ Jasne. Najlepiej schować głowę w piasek.
Za absurdalne działania AOK czy wypowiedzi konsultantów niezgodne z prawem nie raz tutaj przepraszaliście. W tych działaniach nie macie żadnych zasad. Wolna amerykanka. W przypadku kiedy sprzedawca otrzymał ewidentnie niesłuszny komentarz pojawiają się "mityczne zasady allegro". Jeszcze ktoś naiwnie uwierzy, że allegro to firma z zasadami. Absurd goni absurd. Quo vadis allegro?
i to całe Allegro - poradzi ,że to pierwszy negatyw. Klient może wsyzstko - Ty się .....
Ale konkurencja już wydzwania po sprzedawcach także...
@Puzonix nie chowam tutaj głowy w piasek, ale zasady, które otrzymaliśmy od UOKiK są takie a nie inne i nie mamy na nie tutaj, na Allegro Gadane, niestety wpływu.
@_HolaOla_ zalecenia uokiku nie są tajne chętnie się z nimi zapoznamy więc proszę o udostępnienie
@czarkaz1 należy zglosić na policji art 286kk próbę oszustwa, art 284 przywłaszczenie oraz art 212kk pomówienie w internecie przeciwko osobie kupującej. Skoro celuje w darmowy towar z aok oraz po zgloszeniu zwrotu nie zamierza towaru oddać. Do tego jak dostanie ten towar darmo skarbówka bezpodstawne wzbogacenie się. Jęśli zostaniesz obciążony aok to dochodzi jeszcze kolejny art 286kk za doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem przeciwko osobie która taką decyzję niekorzystną podjęła