@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Czy mogę prosić o pomoc w dostosowaniu naszej oferty do wymagań allegro?
Dostałem taką informację: "Otrzymaliśmy potwierdzenie naruszenia od stowarzyszenia Nigdy Więcej - uczestnika Współpraca w Ochronie Praw. Zweryfikowaliśmy i usunęliśmy wskazane oferty ze wszystkich rynków, na których były dostępne."
"Sugerujemy zapoznanie się ze stroną stowarzyszenia Nigdy Więcej. Znajdziesz tam szczegółowe informacje dotyczące publikacji zakwalifikowanych przez stowarzyszenie jako propagujące **piiip**towski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość. Oferowanie takich publikacji narusza postanowienia Regulaminu Allegro (punktem 2 Załącznika 1 cz. I do Regulaminu). Prosimy o niewystawianie ofert, których przedmiotem są publikacje wymienione na wskazanej stronie."
Sprzedajemy używane książki. Usunięto dwie aukcje z książkami.
Chcę być w pełni zgodny z wymogami regulaminu allegro. Oferty zostały wystawione przez numer isbn i połączenie go z produktem w katalogu allegro. Nie wiedziałem, że jest jakaś lista zakazanych książek poza regulaminem allegro.
Czy jest jakiś sposób, żeby zablokować na etapie wystawiania, zakazane do sprzedaży książki?
Czy ta lista ze strony tej fundacji jest w formie tabeli (csv, xml) z isbn i zakazanymi autorami?
Czy można na etapie łączenia oferty z produktem z katalogu allegro jakoś wykryć ofertę, która nie powinna być wystawiona?
Cześć @fsd_ksiazki, niestety nie ma takiej możliwości. Tak jak w otrzymanej informacji, najlepiej zapoznać się ze stroną stowarzyszenia lub sprawdzić rekomendacje w tym miejscu.
@matt_rose Dziękuję za odpowiedź. Czy to usunięcie aukcji ma jakieś skutki odnośnie do wyników jakości sprzedaży? Czy mogą być jakieś konsekwencje, gdyby podobne usunięcie aukcji się powtórzyło? Nie wystawiamy takich książek intencjonalnie, ale przy większej skali wystawiania lub aktualizacji tych wpisów, coś może się prześlizgnąć.