anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Właśnie się dowiedziałem że nie było w mnie w domu xD

seeyougame
#11 Animator#

Ja rozumiem, że 2 paczki to mało, ale skoro jest możliwość zamawiania podjazdu dla wszystkich przewoźników, od jednej paczki, to dlaczego kurier twierdzi że nie było mnie w domu?

Opowiem wam krótką historię.

Wczoraj zrobiłem dwie paczki z firmy kurierskiej DPD przez Allegro: 

A0026L4TR7

A0026L4A46

Dzisiaj zaniepokojony tym, że kuriera nadal nie ma po odbiór paczek, dzwonię na infolinię i dowiaduję się: "że zamówienie zostało anulowane ze względu na to, że nadawcy nie było pod danym adresem" czy jakoś tak, po przebiciu się przez ich durny system trajkotania bota.

Zaznaczam, że 5 innych przewoźników mnie jakoś pod adresem zastało, a DPD zostało pokonane, przez... ciekawe czy schodek był za wysoki, czy drugie piętro to za wysoko aby pokonać taką odległość bez windy, to może przez okno będę te paczki zrzucać xD

Ktoś mi wyjaśni co się stało?  Zniknąłem na godzinkę i byłem niewidzialny? Adres przez godzinę nie istniał czy jak?

EDIT: zapomniałem o najważniejszym, pod adresem cały czas ktoś jest a paczki były i cały czas są gotowe do przekazania kurierowi.

AHA: i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Ja ciężko pracuję nad tym, aby uzyskać status Super Sprzedawcy i zacząć nieco poważniejszą sprzedaż, a przez takiego Pana co mu się paczek nie chce odebrać, mam to wszystko stracić, boi mi polecą punkty w statystykach? Nie chce wam się pracować i odbierać paczek, to nie bierzcie się za taką pracą. Dygresyjnie mówiąc.

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31

seeyougame
#11 Animator#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

i znowu to samo: żaden z pozostałych kurierów nie ma żadnego problemu z odbiorem paczki/paczek, tylko Inpostowi coś nie odpowiada

Około godziny 13:00 zrobiony podjazd na Allegro, po chwili potwierdzenie na maila

A o godzinie 20:05 coś im nie pasuje: "Uwagi do zlecenia: SHIPMENT_UNPREPARED "

Numery:

0571a291-4d49-11f0-9c4f-21b77d88c146
4eb72f60-4d17-11f0-adc8-a7855cec471c
1b71a671-4d54-11f0-b605-efa1bbca0560
90f41fb0-4db6-11f0-ae85-bb2e99c0d0fd
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@seeyougame 

dlaczego kurier twierdzi że nie było mnie w domu?

proste,  gdyby inaczej twierdził nikt by mu nie zapłacił za dostawę towaru

Nie chce wam się pracować i odbierać paczek, to nie bierzcie się za taką pracą. Dygresyjnie mówiąc.

Gadasz głupoty - pewnie jesteś z tych co opierdzielają kasjerki w biedronce przy kasie bo są długie kolejki - sam się zatrudnij jako kurier i zobacz jak będzie Cię traktował słynny medialnie właściciel inpostu.

Generalnie firmy kurierskie traktują swoich pracowników jak szmaty,

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kurierzy-inpostu-pisza-listy-do-brzoski-nie-zgadzaja-sie-na-nowe-war...

swoje też dokładają chamscy klienci.

Czy wiesz, że u nas w Szczecinie są wspólnoty, które tak opłotkowały swoje mieszkania, że kurier by doręczyć przesyłkę musi przejść przez kilka domofonów, oczywiście pod blokiem miejsca parkingowego dla kuriera nie ma

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@seeyougame sprawdziłam sytuację i widzę, że dla zamówienia 0571a291-4d49-11f0-9c4f-21b77d88c146 nie został zamówiony podjazd kuriera.

Natomiast dla pozostałych zamówień - był zamówiony podjazd. Zgłosiłam prośbę o interwencję w sprawie braku zrealizowania podjazdu. Na ten moment nie mam możliwości wykluczenia ich z Twojej jakości sprzedaży, ponieważ przeliczenie dla tych zamówień będzie 25 czerwca. Jeśli będą negatywnie wpływać na Twoją jakość to napisz proszę ponownie. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

proste,  gdyby inaczej twierdził nikt by mu nie zapłacił za dostawę towaru

Jedno co wiem na pewno, to że kurier otrzymuje wynagrodzenie za swoją pracę, a odbieranie przesyłek należy do jego obowiązków. Kłamstwo - nie lubię ludzi którzy kłamią. 

Po co kłamać? Tylko po to żeby otrzymać wynagrodzenie? To trochę chamskie i oszukańcze.

Gadasz głupoty - pewnie jesteś z tych co opierdzielają kasjerki w biedronce przy kasie bo są długie kolejki

Mylisz się! Nigdy nie opierdzieliłem żadnej kasjerki, ani kasjera. Zawsze albo czekam cierpliwie w kolejce na swoją kolej, albo wychodzę gdy są takie kolejki, w jakich nie mogę lub nie chcę stać.

sam się zatrudnij jako kurier i zobacz jak będzie Cię traktował słynny medialnie właściciel inpostu.

I to moja wina? Ja oczekuję tylko jednego: spełniania swoich obowiązków.

swoje też dokładają chamscy klienci

W mojej sytuacji to raczej kurierzy są chamscy jeśli w ogóle. Ale pewnie to przez to, że inni klienci są chamscy. U mnie sytuacja zawsze wygląda tak samo: dzień dobry - dzień dobry - przekazanie paczek - do widzenia. A to że niektórzy kurierzy w ogóle nie potrafią się zachować, nie biorę tego  do siebie. To że albo walą mi na ty, chociaż kolegami nie jesteśmy, albo wcale nie powiedzą dzień dobry ani nic innego - nie wyduszą z siebie żadnego słowa, chociaż nie są niemowami, dla mnie to nie jest większy problem. Ważne żeby robili swoją robotę. I tak naprawdę tylko tego oczekuję.

Czy wiesz, że u nas w Szczecinie są wspólnoty, które tak opłotkowały swoje mieszkania, że kurier by doręczyć przesyłkę musi przejść przez kilka domofonów, oczywiście pod blokiem miejsca parkingowego dla kuriera nie ma

U mnie ma bardzo wiele możliwości gdzie stanąć autem. A od miejsca odbioru dzielą go tylko dwa piętra i domofon który jest zawsze odbierany w czasie nie przekraczającym 10 sekund.

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@seeyougame

Kurier to wystawia fakturę za swoje usługi. Nie jest on pracownikiem firmy kurierskiej.

A w takim Inpoście czy innej firmie, nikt za bardzo nie wnika jak usługi są realizowane.

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

@pecela i co mam zrobić z tą informacją? coś to zmienia albo daje?

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

co mam robić z tym faktem? kurier miał odebrać paczki i znów po kilku godzinach: "SHIPMENT_UNPREPARED"

Mam się nie denerwować, czy walczyć? Zgłaszać to tutaj, na czacie Allegro albo wcale nie zgłaszać?

Co powinienem w związku z tym robić. Nie siedzę w branży wysyłek, więc nie wiem.

Możliwości jest mnóstwo, ale jak powinien zachować się nadawca w takiej sytuacji kiedy kurier z Inpostu odbiera paczki kiedy mu się podoba i o której mu się podoba?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @seeyougame. Których zamówień dotyczy ten problem? Skontaktujemy się w tej sprawie z InPost, aby to wyjaśnić. 

Jeśli sytuacja się powtarza, to możesz to zgłaszać zarówno na czacie, jak i tutaj - złożymy w Twoim imieniu interwencję u przewoźnika.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

@MiMary  Cześć Marysia.

A te interwencje coś naprawdę dają ?

55f8ba70-52ce-11f0-a7e5-255f16b24713
874c81c7-521e-11f0-bdfc-e7886447931d

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@seeyougame dzięki, skontaktujemy się z InPost w tej sprawie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

maxr01
#18 Luminarz#

A u mnie się nieco zmieniło:

- Fajny kurier z Allegro UPS, nawet nie trzeba składać zleceń, jedyny taki, gdzie zadzwoniłem i podjeżdża - Allegro dyskryminuje, brak wysyłek

- Allegro DPD - zmienił się kierowca i trasa- jak wcześniej był w poniedziałek nawet o 08:30, tak teraz muszę czekać nawet do 17:00.

- Jakość przesyłek Allegro Delivery - najgorsza, Allegro powinno jak najszybciej się z tego wycofać, gdyż działa to na niekorzyść wizerunku Allegro. Chciałbym zauważyć, że za działania wpływające na niekorzyść wizerunku Allegro niektórzy sprzedający mieli blokowane konta. W tym i ja.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

"jedyny taki, gdzie zadzwoniłem i podjeżdża"

U mnie takie coś nie przejdzie, kurierzy zbyt często się zmieniają. W ciągu roku w każdej firmie, co najmniej 1 raz. 

oznacz moderatorów