anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja konta payu

Client:33695194
#7 Wielbiciel#

Witam, dwa razy dokonywałam już przelewu na 1,01zl aby zweryfikować konto payu. Dwa razy otrzymałam zwrot oraz odpowiedz  ze przelew przychodzi z innego konta niż jest podane na Allegro. Pisałam już z czterema osobami na czacie z pomocy z Allegro wysyłając potwierdzenie przelewu na który widać ze numer mojego rachunku bankowego jest taki sam jak numer podany w Allegro. Czy ktoś wie co może być tego przyczyna? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:33695194 chodzi o dane właściciela konta bankowego i allegro, muszą być na te same imię i nazwisko bez literówek 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wszystkie dane są takie same, imię nazwisko itd i w Allegro i w banku. Nie ma żadnych literówek. Allegro podaje przyczynę ze przelew weryfikacyjny przychodzi z innego konta podając zupełnie inny numer konta.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:33695194 Musisz podać numer konta bankowego należący do właściciela konta Allegro.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Taki tez jest podany 

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

Odpowiadam - przyczyną tego jest bur... dom uciech cielesnych, panujący w Allegro, oraz średnia znajomość tematu tzw. "konsultantów" serwisu. Niestety, nie znam rozwiązania Twojego problemu. 

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:33695194 Pamiętaj, że jeśli w danych rachunku masz np. podane dwa imiona, a w Allegro jedno, system odrzuci rachunek, bo dane nie będą się zgadzać. Tak samo zadziała, jeżeli na koncie Allegro podasz inną niż oficjalna formę imienia np. zdrobnienie.

Te same zasady dotyczą adresu. Sprawdź czy nazwa ulicy ma tę samą formę w obu miejscach.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów