Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Dziś dostałem wezwanie do zapłaty w kwocie 16,16 zł. Sprzedawałem kiedyś jeden przedmiot i faktycznie nieuregulowałem płatności. Na koncie allegro widniała -15,68 zł. Uregolowałem tą kwotę ale zrobiłem jeszcze jeden normalny przelew bankowy (nie przez Allegro) na kwotę 16,16 zł. Teraz na koncie posiadam nadpłatę w w/w kwocie.
Moje pytanie brzmi: Czy sprawa juz została załatwiona, czy jeszcze coś dodatkowego powinienem zrobić?
W zasadzie już nic, skoro uregulowałeś zaległość.
To zależy czy przelew był do Intrum. Jak tak to nie powinno być problemu, jak nie to średnio wierzę w przekazanie informacji przez allegro...
Raczej oba te przelewy były na ten sam rachunek. Inaczej nie byłoby tej nadpłaty. Allegro jak i Intrum nie odpowiadają na maile póki co. 😞
@Jerry604 sprawdziłam Twoje konto i już wszystko się zgadza. Zaległości zostały uregulowane. 🙂
Ja też otrzymałem takie WEZWANIE. Oczywiście od razu je uregulowałem. Pytanie : Czy Allegro nie może najpierw przypomnieć o płatności a nie od razu straszyć procesem i używać słów DŁUG, UCHYLANIE SIĘ OD ZAPŁATY itp??? Ja od niczego się nie uchylam tylko nikt nie powiadomił mnie o płatności. Jestem okazjonalnym sprzedawcą i nie zaglądam często na konto w opcje płatności. Po co od razu straszyć ludzi bo nie zapłacili 21,15 zł.
@tatanka300 Przykro mi, że tak to odbierasz, ale wysyłamy wiadomości mejlowe z przypomnieniem o opłatach. Dodatkowo saldo jest cały czas widoczne na Twoim koncie Allegro w zakładce: https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
Sek w tym że właśnie nie jest widoczne tylko trzeba tam grzebać, jak ktoś wystawia sporadycznie ogłoszenia to zyje w nieświadomości że trzeba coś zapłacić a allegro zamiast się przypomnieć to przekazuje to do windykacji. No dramat, jak mi się kończy smart to sto razy się przypominacie, o duperelach typu że ktoś zmienił cenę w ogłoszeniu też wiem na bieżąco, ale żeby napisać że zapomniałem coś zapłaci to już problem, trzeba windykacji uruchamiać, ręce opadaja🙄
@block43 Tak samo jak informują np. o zmianie ceny itp. to tak samo informują o zaległości.
Poza tym swoich zobowiązań należy pilnować.
@tatanka300 przypominają we wiadomościach email.
@tatanka300 Twoją odpowiedzialnością jest dopilnowanie tego aby opłaty były uregulowane zgodnie z terminami.
Tak stanowi regulamin allegro który zaakceptowałeś.
Dokładnie, ja też właśnie kopie w necie i sprawdzam bo dostałem pismo od Intrum a słyszałem o oszustwach z wykorzystaniem ich nazwy i allegro, jakby allegro nie mogło samo poinformować że jest zaległość. Dramat🙄