anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wielowariantowość a powielanie ofert

mplaptonik
#10 Popularyzator#

O ile się nie mylę, to w ramach jednej podkategorii można wystawić 2 oferty jednego produktu. Tak też uczyniłem z rękawiczkami w różnych rozmiarach. Wielowariantowość automatycznie powiązała poprawnie oferty. Niby operacja powiodła się, tylko w rzeczywistości oferty powiązały się losowo.

Zrobiłem zgłoszenie, dołączyłem wymaganą tabelkę z pogrupowanymi ofertami, po czym dostałem odpowiedź, że mam do jednego produktu podłączone po 2 oferty. Rozwiązaniem jest podłączenie powielonych ofert z innym produktem z katalogu. Oniemiałem.

To co mam teraz zrobić? Utworzyć kolejne produkty w katalogu, robiąc, i tak już gigantyczny, w nim bałagan? Poza tym po jakimś czasie produkty w katalogu zostaną połączone (1 produkt, kilka EAN'ów) i problem powróci.

No i pozostaje jeszcze jeden absurd. Moje rękawiczki mogą używać rowerzyści, jak i motocykliści. Jeśli wystawię je w 2 różnych kategoriach, z podłączeniem do jednego produktu, to system losowo pogrupuje rozmiary. Więc znowu mam utworzyć kolejne produkty, aby były w dwóch różnych kategoriach? A jak mam rozwiązać problem z EAN'em? Poprosić producenta, aby nadał każdej rękawiczce 2 EAN'y? Przecież zabije mnie śmiechem.

Czy jest jakaś nadzieja, że wielowariantowość zostanie poprawiona? I w ogóle po co została wprowadzona, skoro działa nieprawidłowo?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mplaptonik Cześć. 🙂 Nie wiem, o jakich ofertach mówisz, ale jeśli łączysz pod jeden produkt w Katalogu kilka rozmiarów, to nie ma możliwości, że będzie się to prawidłowo wyświetlało w wielowariantowości produktowej. 

Jeśli wystawiasz oferty w wielu kategoriach, to najlepiej pod jeden produkt w Katalogu łączyć jeden rozmiar i wystawiać ofertę z tym produktem w dwóch kategoriach (na rower i motocykl). Czyli jeden produkt w Katalogu = jeden rozmiar. 

oznacz moderatorów

mplaptonik
#10 Popularyzator#

Cześć, nie do końca mnie zrozumiałaś. Nie łączę różnych rozmiarów z jednym produktem. Każdy rozmiar ma własny produkt (EAN).

Konkretnie. W wielowariantowości, automatycznie powiązały się oferty (tak, jak powinny):

15207960390
15207957211
15207954796
15207944815

oraz

14836510099
14619319796
14489916966
14489788696

A teraz wejdź w oferty i zobacz, jak się wyświetla wielowariantowość. 

oznacz moderatorów

mplaptonik
#10 Popularyzator#

Nie dość, że system pozamieniał rozmiary między wielowariantowościami, to jeszcze w części ofert, w ogóle nie wyświetla niektórych rozmiarów.

Rozwiązaniem jest, wg Waszego supportu:

"Sprawdziłam oferty z przesłanego przez Pana pliku i poniżej zamieszczam listę par ofert, które połączone są z tym samym produktem: 
...
Po zmianie połączeń z katalogiem proszę o ponowny kontakt, będziemy mogli połączyć oferty znajdujące się w jednej kategorii w jedną grupę."

Jak mam pozmieniać połączenia? Ofertę XL połączyć z produktem S?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mplaptonik w tej kategorii kod EAN nie jest jednym z parametrów identyfikujących, a parametry identyfikujące (Marka, Rozmiar) są takie same w produktach połączonych z Twoimi ofertami. 
Podaj proszę numer sprawy w której otrzymałeś cytowane odpowiedzi? 

Oferty nr 15207954796 i nr 14836510099 są połączone z tym samym produktem (obie to rozmiar M).
Natomiast w przypadku ofert nr 15207960390 (EAN: 4027688221813)  i nr 14489788696 (EAN: 5706615949547) parametry identyfikujące są takie same, ale różnią się EANem, czy są to dwa inne produkty? Oprócz EANu mają takie same parametry. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mplaptonik
#10 Popularyzator#

Zgłoszenie: 40574798

W ofercie 15207960390 zamieniłem produkt na (EAN: 5706615949547) i sytuacja z wyświetlaniem się poprawiła. Widać już wszystkie warianty rozmiarowe, ale nadal te rozmiary są pozamieniane między wielowariantościowami.

Teraz każdy wariant rozmiarowy jest powiązany z jednym produktem.

oznacz moderatorów

mplaptonik
#10 Popularyzator#

Obecnie rozmiary L są zamienione.

Zmieniłem kod producenta, model oraz cechy dodatkowe (opcjonalne), aby oferty różniły się. Ale nic to dało.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@mplaptonik Muszę Cię prosić o cierpliwość i oczekiwanie na odpowiedź w sprawie mailowej. Nie mam możliwości, aby rozwiązać tę kwestię na forum. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mplaptonik
#10 Popularyzator#

Aaa, no i jeszcze jedno. Dzisiaj Wasz system automatycznie połączył 3 z w/w ofert z innymi produktami i znowu powstał bałagan.

15207960390
15207957211
15207944815

Weź  kombinuj, główkuj, a jak coś ulepszysz, to i tak system popsuje! Dlaczego te powiązania ofert nie mogą być tak samo wyświetlane, jak w ustawieniach wielowariantowości? To po co są te ustawienia, jak system wiąże oferty po swojemu?

oznacz moderatorów