anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wielowariantowość nie działa

SPodimexGK
#8 Zapaleniec

Witam, od trzech dni wielowariantowość u mnie szwankuje, jeden ten sam produkt w czterech kolorach które w wielowariantowości nie chcą się prawidłowo wyświetlać (rozmiary dla kolorów działają dobrze). Dwa kolory się łączą a dwa nie. Poza tym że jak rozłączę wszystkie cztery w wielowariantowości to te dwa i tak cały czas się pokazują dla klienta połączone. Plik z produktami był pobierany z allegro, modyfikowany, sprawdzany i wgrywany z powrotem. Dane tych produktów są identyczne poza kolorami i oczywiście rozmiarami. Proszę moderatorów @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ o interwencję.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@SPodimexGK podeślij proszę numery ofert. Potrzebujemy ich do weryfikacji.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SPodimexGK
#8 Zapaleniec

Tego jest 312 pozycji. Czy mam przesłać wklejając tutaj?

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@SPodimexGK czy wszystkie te oferty są w jednej grupie? Jeżeli tak możesz podać kilka przykładowych. Jeżeli nie potrzebowalibyśmy "reprezentantów" każdej grupy. Możesz też podesłać plik na adres spolecznosc@allegro.pl  w treści wklej też link do tego wątku. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

WOW ... coś tu nawet działało 3 dni temu i umknęło mojej uwadze .....starość jest okrutna  😑

oznacz moderatorów

SPodimexGK
#8 Zapaleniec

https://allegro.pl/oferta/spodnie-garniturowe-klasyczne-rozmiar-118-188-113cm-dlugosc-czarne-tab-roz...
https://allegro.pl/oferta/spodnie-garniturowe-klasyczne-rozmiar-118-188-113cm-dlugosc-granat-tab-roz...
powyżej aukcje które są w wielowariantowości
poniżej których nie idzie połączyć:
https://allegro.pl/oferta/spodnie-garniturowe-klasyczne-118-188-113cm-dlugosc-popielate-tab-roz-1775...
https://allegro.pl/oferta/spodnie-meskie-z-lampasem-lamowka-na-miare-118-188-17583571398

Te dwie ,,skłonne do wielowariantowości" mimo że teraz w aukcjach są wielowariantowe to od kilku godzin są z zaplecza rozłączone. A zanim trzy dni temu wgrałem te trzecie Popielate przez CSV to pierwsze czarne, drugie granaty i czwarte z lampasem od kilku miesięcy były w wielowariantowości ZGODNE i widoczne w aukcjach. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@SPodimexGK sprawdziłam te oferty i widzę, że nie połączyłeś ich w grupę. W pierwszej kolejności powinieneś utworzyć grupę ofertową ze wszystkimi ofertami, które mają być wariantowane. Tutaj znajdziesz informacje na ten temat. W ciągu 24 godzin system powinien to przetworzyć i wyświetlić warianty. 
Drugim problemem jest miniatura. W ofertach, które się połączyły (i są w jednej grupie produktowej) miniatura jest znacząco inna niż w ofertach, które nie zostały przyłączone. 
Dobrze byłoby ujednolicić miniatury. 
Jeżeli po 24h od utworzenia poprawnej grupy warianty nie będą dobrze wyświetlane, daj nam znać. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SPodimexGK
#8 Zapaleniec

Przed chwilką spróbowałem połączyć czarne spodnie w jedną grupę w wielowariantowości, i wyskoczył mi komunikat że 76 ofert jednego koloru na 78 brak marki. A sprawdziłem na zapleczu w moim asortymencie w katalogu i wszystkie te 76 produktów mają moją markę. Więc chyba coś nie gra z wielowariantowością.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@SPodimexGK podeślij nam w takim układzie cały plik na adres, który wskazałam wyżej. Pamiętaj aby dodać w treści link do tego wątku. Możesz też załączyć zrzuty z błędem, który ci się pokazuje przy próbie połączenia w grupę. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SPodimexGK
#8 Zapaleniec

Plik zaraz prześlę. 

Mi nie pokazuje błędu przy połączeniu towaru w grupę. Tylko gdy mój towar spodnie czarne który ma wszystkie parametry dobrze ustawione i sprawdzone w zapleczu/ mój asortyment/ sprawdź szczegóły produktu, łącznie z jednakowym producentem dla wszystkich rozmiarów, przy próbie utworzenia jednego wariantu pokazuje że nie może wszystkich rozmiarów połączyć w jeden wariant bo są rozmiary które nie mają Marki. A wszystkie mają jednakową.

oznacz moderatorów

SPodimexGK
#8 Zapaleniec

Może dział techniczny już coś zadziałał, bo ikonki koloru/ wariantów się pojawiły po ustawieniu wielowariantowości to jest OK, nawet z różnymi zdjęciami dla kolorów. Dziękuję. Jednak jedna grupa kolorystyczna granat przy tworzeniu wielowariantowości pisze komunikat że ,,brak marki" i nie można dołączyć ich do wariantów kolorystycznych. Proszę sprawdzić dlaczego. 

oznacz moderatorów

Sa_nova

@SPodimexGK dzięki! Zgłosiłam problem do działu technicznego. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów