anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Windykacja Allegro - tytuł maila od Allegro

arekb81
#10 Popularyzator

Czy wiecie co oznacza słowo windykacja? Chyba nie, a ja tak i bardzo mnie wkurzył tytuł maila od Allegro. Co to [edytowano] za jakaś windykacja.

Windykacja to dochodzenie należności, które nie zostały uregulowane w terminie, a nie informacja o bieżących, dopiero co naliczanych opłatach.

Taki to wielki problem napisać Opłaty/Rachunki/Finanse itp. Allegro?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Pierwszy raz ,😎

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@arekb81 

Dziękuję za Twoją opinię w tym temacie. Przekazałem ją do odpowiedniego zespołu.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@arekb81 nie stresuj się nie jesteś jedynym użytkownikiem przestraszonym pierwszego dnia miesiąca 😆 Windykacja Allegro - Czy możecie łaskawie nie denerwować ludzi?! 

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor ⭐

Mnie straszyli że odwiedzi mnie w miejscu zamieszkania  windykator terenowy, powiedziałem niech przyjeżdża ale na posesję nie wejdzie i do mieszkania, mogą mi zaskoczyć 

Oczywiście Intrum 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Agent555 

Autor wątku napisał o zupełnie innej sytuacji.

Komunikacja od Intrum pojawia się dopiero w sytuacji zaległości u Ciebie. No i na wiadomości od Intrum nie mamy wpływu, bo oni są autorami tych wiadomości. My przekazujemy do nich wyłącznie Twoje zadłużenie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@gdvorek tak z ciekawości, dlaczego jedni dostają tak zatytułowane (windykacja) wiadomości, a ja np. dostaje taką

Screenshot_20251102-093127_Poczta.jpg

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@wojtekmarchewka 

Wydaje mi się, że @arekb81 pisał o innym komunikacie.

@arekb81 podeślij proszę zrzut ekranu z komunikatem o windykacji jaki otrzymałeś. 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

arekb81
#10 Popularyzator

Tak wygląda mail na liście.

Screenshot_20251102_112435_Gmail.jpg

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Głowy nie dam. Ale windykację ostatnio miałam na prywatnym koncie gdy w poprzednim miesiącu zapłaciłam po 14-stym. Od kiedy automatycznie się to rozlicza to mam rachunki, więc myślę, że chodzi o konta z opóźnieniami...

Tak czy siak "rachunek" jest idi*oty*czny. Na kontach z automatycznymi opłatami nie powinno ich wcale być, bo prowizja od transakcji jest blokowana od razu po sprzedaży i nawet jak tego maila wysłali by minutę po północy to nie ma co zapłacić, bo Allegro już ewentualną kwotę za ostatnią sprzedaż samo zablokowało... A oni tyle czasu tym spamują i nie potrafią wyłączyć... Wyjątkiem są tylko te konta prywatne, które nie włączyły automatycznego rozliczania prowizji. 

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja wprawdzie mam rachunki nie z windykacji ale i tak są wnerwiające.

Screenshot_24.pngScreenshot_23.png

Jak widać Was "genialny" system po 4 rano spami odnośnie drobnych opłaconych z automatu 3.5 h wcześniej. Po co???

Nie możecie tych maili wysyłać trochę później jak już Wasz kombajn to przetworzy i nie będzie nie potrzebnie spamował??? Potem człowiek tylko nie potrzebnie wchodzi sprawdzać co jest i się denerwuje niepotrzebnie...

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Wracam z doprecyzowaniem, które odpowiada na pytanie - dlaczego na jednym koncie jest napisane "windykacja" a na innym nie.

"Windykacja" pojawia się w nadawcy maila na kontach prywatnych. Na kontach firmowych tego nie ma.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@gdvorek to chyba zgodzisz się, że nie tak powinno być zatytułowanie wiadomości (nawet do kont prywatnych). Jeżeli nie zalegają z płatnością, ponieważ zaległość powstaje, dzień po ostatnim dniu, wyznaczonym przez platformę do płatności. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek  czy jesteś pewien🤔, u mnie na prywatne koto przyszło takie coś😉

KOGIEL_T_0-1762108703717.png

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek @KOGIEL_T 

Naszego moderatora chyba w błąd wprowadzili. Patrząc na prywatnym koncie w tym roku w styczniu miałam z windykacji Allegro. Luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec miałam normalne rachunki. Potem nie miałam nic, bo włączyłam automatyczne rozliczanie. Czyli funkcjonowało to i to na prywatnym.

Z tego co pamiętam to miałam z windykacji jak poprzednie płaciłam po 14-stym, jak płaciłam w terminie to rachunki. Choć to za mało, by być pewną schematu, a teraz mi się i tak samo tam rozlicza...