Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam nadałem paczkę przez apaczkę ponieważ paczka miała więcej niż 20 kg około 30kg .Dostałem karę od allegro , ale list był zrobiony przez osobną stronę który osobno opłaciłem .
nr zamówienia ;7fc84680-4884-11f0-b7a3-057f1c1d726f
nr paczki :Poczta Polska PX7117968643
@lkLukmar a dodałeś ten numer listu do zamówienia?
Może moderatorzy będą wstanie wykluczyć z jakości
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dodałem numer listy z jakości nie trzeba wykluczyć . Dostałem karę 99,99 zł
To normalne. Dałeś szyfrowanego maila więc Allegro sobie transakcje rozliczyło. Wycinasz z maila wszystko od + do @ wtedy się nie naliczy ale również paczka nie zostanie wliczona do statystyk. Za 1-wszym razem podobno czasami udaje się to zareklamować
Na przyszłość do takich paczek ustawiaj dostawy na umowie własnej, a nie Allegro. Wtedy podobno nie ma takich opłat.
Problem jest od dawna, było wiele krzyków o te opłaty, jeszcze więcej o brak odpowiednich informacji o nich. Standardowo nic to nie daje...
W pierwszym poście masz, że OP nadał przesyłkę przez APaczkę (czyli na umowie z Alsendo) . To nie jest przesyłka Allegro Pocztex, tylko zwykły Pocztex.
Allegro nie ma prawa tutaj niczego doliczać tu niczego doliczać.
@pecela i co z tego że nadał przez Alsendo? Bez różnicy, dał maila szyfrowanego i dodał cennik z paczką Allegrową więc Allegro ją rozliczyło. Jak będzie tak robił to będzie takie opłaty dostawał. Wiele razy już o to krzyczeliśmy na forum. Informacja o tym powinna być wyraźnie podana ale nie jest. To standardowa metoda rozliczania paczek przez Allegro działająca na szkodę nieświadomych sprzedających. Ja tylko inposta używam i mam to gdzieś. Wiem za to, że paru sprzedawców zgodnie stwierdziło, że gdy do oferty jest dodany wysyłka bez przedrostka "Allegro" to wtedy tej opłaty nie doliczają. Tak samo może dostać za każdą inną paczkę każdą inną metodą np jak jak wyśle do paczkomatu ze strony szybkich nadań lub ze strony orlena albo przez furgonetkę -TO BEZ RÓŻNICY. Jedyne co możemy to wyjaśnić mu to tak, żeby następnym razem nie dał się złapać, czyli jeśli dostawa w ofercie była przez Allegro to wysyłając poza Allegro musi wyciąć z maila wszystko od + do @ (zostawiając oczywiście @) i paczka wtedy nie wliczy się do statystyk.
Tylko że w ten sposób OP zapłacił dwa razy za przesyłkę. Raz poprzez Apaczkę i drugi raz poprzez Allegro.
Dodam że zarówno na etykiecie, jak i w raporcie przesyłki podany jest nr umowy Alsendo z Pocztą Polską.
A i z poziomu APaczki można nadać zarówno Pocztex, jak i Allegro Pocztex (rozliczane przez Allegro, ale trzeba mieć wykupioną usługę Apaczka Smart).
@AnnaG-Antyki allegro nie może na takiej podstawie sobie doliczać komuś kasy ? dlatego widać, że nic nie jest weryfikowane na allegro.
Allegro sobie dolicza. I łaskawie uznaje pierwszą reklamację. Według nich jak jest dostawa z przedrostkiem ":Allegro" to jest rozliczana przez Allegro. Nie obchodzi ich że opłacona gdzie indziej. Temat był tu setki razy wałkowany. Gdyby chociaż było info to te gabaryty ludzie mogą ustawiać na normalnych dostawach, a tak to...