Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@oliwia_1sklep alkoholem, to chyba na Allegro nie można handlować🤔
Handel alko na allegro jest zabroniony @oliwia_1sklep
chodzi o bezalkoholowe
Wyszukaj sobie kod ean na allegro może zajęty już
po wystawieniu ofert wyswietla sie szkic popraw bledy kod ean
@oliwia_1sklep daj ten kod
5901359104041
5900699109297
@oliwia_1sklep a do tej warki, to stwórz nowy produkt
sory nawet nie mozna wystawic jest w ofertach sprawdzanych
Produkty wolne od alkoholu są od 18 lat? Na jakiej podstawie ktoś odmawia np 16 latkowi sprzedaży piwa 0%? Nie jest to produkt alkoholowy
Odmowa sprzedaży towaru w sklepie może prowadzić do konsekwencji prawnych. Sprzedawca, który ukrywa towar lub bez uzasadnionej przyczyny odmawia jego sprzedaży, popełnia wykroczenie i podlega karze grzywny.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Proszę o wytłumaczenie tego baneru bo wg mnie łamie to prawa konsumenta
@Client:80340374 to też mnie rozśmieszyło😁, bo widzą jakie konta mam powiązane, wiedzą ile kupuję, od ilu lat jestem na Allegro, dostali nawet skan mojego dowodu, a teraz się pytają czy jestem pełnoletni😅
@KOGIEL_T ale na jakiej podstawie pytają czy jesteś pełnoletni?
Jak kupujesz coca-cole to też pytają?
Piwo ZERO nie jest produktem alkoholowym
Sprzedawca nie ma uprawnień do takich weryfikacji w przypadku sprzedaży piw bezalkoholowych, gdyż nie stosuje się tutaj przepisów dotyczących napojów alkoholowych, w tym zakazu sprzedaży osobom, które nie ukończyły 18 roku życia.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:80340374 Ale piwo nawet bezalkoholowe tworzy nawyk picia alkoholu. W sklepach stacjonarnych też wymagają dowodu przy zakupie piwa bezalkoholowego.
@Health___Beauty A picollo można kupić bez dowodu?
Znasz jakiś akt prawny ktory zabrania sprzedaży piwa bezalkoholowego nieletnim?
Nie znasz wiec całe to dzialanie jest bezprawne
Z artykułu wynika, że zainteresował się tym UOKiK. Ja po prostu sama tego w zeszłe wakacje doświadczyłam - chciałam kupić w lidlu piwo bezalkoholowe, nie miałam dowodu i mimo iz mam prawie 40 lat to mi tego piwa nie sprzedano.
@Health___Beauty nie ma żadnej podstawy prawnej by odmawiać sprzedaży produktów zero nieletnim
"UOKiK również przytoczył stanowisko PARPA, na które powołuje się Lidl, ale stwierdził, że nie jest ono obowiązującym prawem, a co najwyżej pewnym postulatem."
Czy allegro również stawia wyżej postulat PARPA od obowiązującego prawa? Chyba, że to jeszcze coś innego?