Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
otrzymaliśmy dziś maila z informacją, że w związku z brakiem weryfikacji PayU umowa zostaje rozwiązana z 2 miesięcznym okresem wypowiedzenia. Niestety po zalogowaniu się do allegro nie mam możliwości wysłania dokumentów.
Czy to jakaś próba wyłudzenia danych?
W załączniku otrzymany mail z "payu"
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam,
Barbara Pilch
@LileTink konsultuję Twoje zgłoszenie z odpowiednim zespołem. Proszę Cię o chwileczkę cierpliwości. 🙂
Witam,
Udało nam się potwierdzić w PayU, że mail od nich jest autentyczny, jednak w naszym panelu na Allegro nie mamy możliwości przesłać ponownie dokumentów w celach ponownej weryfikacji.
Z PayU napisali nam, że mamy w ustawienia wypłat kliknąć w "Przejdź do PayU", ale nie mamy takiej opcji.
Prosimy o pilną pomoc, ponieważ jeśli nie zweryfikujemy ponownie dokumentu, umowa będzie wypowiedziana, a nasze konto zablokowane na możliwość sprzedaży.
@LileTink jeśli opcja "przejdź do PayU" nie jest widoczna, proszę dodaj tutaj zrzut ekranu z zakładki "Ustawienia wypłat". Skieruję sprawę do działu technicznego.
@LileTink dziękuję Ci bardzo za zrzuty. Już przekazałam zgłoszenie do dalszej weryfikacji.
Cały czas nie mamy możliwości wysłanie dokumentów do PayU w celach weryfikacji 😞
Witam,
7 sierpnia mija termin do którego mieliśmy zweryfikować dokumenty w PayU, ale cały czas nie mamy technicznie takiej możliwości, przez Allegro - proszę zerknąć na wcześniejsze zrzuty ekranu. Nic się nie zmieniło.
Jesteśmy od 22 lat na Allegro i nie chcemy zakładać nowego konta.
Proszę o szybką interwencję.
Witam.
Kilka miesięcy temu też musiałam weryfikować konto w PAYU.
Tak samo jak ty nie miałam opcji wysłania przez allegro.
Kontaktowałam się z payu czy mail jest od nich i potwierdzili.
Zdjęcie wysłałam na mail z prośbą o weryfikację i na mail w którym pracownik payu potwierdził, że to oni.
Nie czekaj na odpowiedź allegro, weryfikacji poprzez allegro nie ma już od kilku miesięcy.
Na jaki adres email do PayU trzeba wysłać te zdjęcia dokumentów?
Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.
Ps. A swoją stroną dziwne jest to, że Allegro samo nie wiem, że nie mają już tej opcji weryfikacji i cały czas przesyłają mi ścieżkę w panelu, gdzie teoretycznie ta weryfikacja powinna być możliwa.
Na jaki adres email do PayU trzeba wysłać te zdjęcia dokumentów?
Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.
Ps. A swoją stroną dziwne jest to, że Allegro samo nie wiem, że nie mają już tej opcji weryfikacji i cały czas przesyłają mi ścieżkę w panelu, gdzie teoretycznie ta weryfikacja powinna być możliwa.
Jak ja się kontaktowałam z payu (poprzez formularz ze strony payu), czy to nie jest oszustwo. Zadałam pytanie na jaki mail mam przesłać zdjęcie dowodu. Pracownik payu napisał mi, że mogę na ten z powiadomienia o weryfikację, jak do niego w odpowiedzi na maila.
Na pomoc allegro czekasz już 2 miesiące, a czas ci się kończy.
Napisz maila w odpowiedzi na tego co dostałeś od payu, czy możesz przesłać zjdęcia potrzebne do weryfikacji.
@magic-trinkets nie jstem do końca pewna czy allegro nie macza paluszków w tej weryfikacji, wysyłamy niby do PayU a w odpowiedzi dostałam: My, allegro, informuję , że dane Twojej firmy zostały potwierdzone. No to kto w końcu weryfikuje? PayU czy allegro ? Skoro allegro potwierdza to wygląda na to, że i allegro weryfikuje, to po co cała ta ściema z weryfikacją PayU? W sumie ten sam właściciel i allegro i PayU. To nie ma co się dziwić.
Nie wiem czy ten link mogę podać.
Ale jest to strona z powiązaniami firm.
Między allegro a allegro pay jest powiązanie poprzez 2 osoby, członkowie zarządu czy coś takiego.
Tak że, te firmy mają tych samych właścicieli.
Wpisz w wyszukiwarkę "powiązanie firm" a na tej stronie wpisz allegro i zjedź na dół.
Oczywiście, nie tylko allegro, ale i gadu-gadu i PayU i **piiip** i cos tam jeszcze
@LileTink poprosiłam odpowiedni dział o kontakt z Tobą w wiadomości e-mail, poczekaj proszę na naszą wiadomość.