anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wydłużenie czasu wysyłki na święta

AstraDigital
#8 Zapaleniec#

Nadchodzą święta i wiemy, że nie będą możliwe wysyłki w dniu 24.12.24. Jak ustawić, by Klienci wiedzieli, że zamówienia złożone 23.12-27.12 wysłane zostaną dopiero 27.12? O ile wydłużyć deklarowany czas wysyłki? Z jednego dnia na 3 wystarczy? Jak zrobić, by algorytm allegro nie pokazywał Klientom, że dostaną paczkę następnego dnia? Kiedyś czytałam o opcji "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja" - czy można z niej skorzystać? Kiedy i jak działa? Gdzie mogę ją ustawić? Jest jakieś inne lepsze rozwiązanie? Po jakim czasie od zmiany ustawienia będą widoczne dla Kupujących? Proszę o odpowiedź @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@AstraDigital Jeśli zmienisz deklarowany czas wysyłki na 3 dni i zaznaczysz opcję "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja", system nie będzie pokazywać przewidywanego czasu dostawy na podstawie danych dotyczących wcześniej realizowanych przez Ciebie zamówień (wysyłanych szybciej niż w ciągu 3 dni).

Z przycisku możesz skorzystać w tej zakładce. Gdy to zrobisz w ciągu dwóch godzin zmienimy przewidywany czas dostawy w Twoich ofertach.

Pamiętaj, że nowy sposób liczenia przewidywanego czasu dostawy będzie obowiązywał przez 10 dni. Po tym czasie będziemy wyliczać przewidywany czas dostawy w standardowy sposób.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AstraDigital
#8 Zapaleniec#

Ta zakładka którą podesłałaś odsyła mnie na stronę główną Seles Central. Nie mogę znaleźć nigdzie tej opcji wyłączenia dostaw szybszych niż moja deklaracja. Gdzie mogę to wyłączyć?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@AstraDigital Spróbuj proszę tutaj. Opcja będzie dostępna w zakładce "jakość sprzedaży" -> Skuteczność wysyłki. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów