anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wydłużenie czasu wysyłki na święta

AstraDigital
#8 Zapaleniec

Nadchodzą święta i wiemy, że nie będą możliwe wysyłki w dniu 24.12.24. Jak ustawić, by Klienci wiedzieli, że zamówienia złożone 23.12-27.12 wysłane zostaną dopiero 27.12? O ile wydłużyć deklarowany czas wysyłki? Z jednego dnia na 3 wystarczy? Jak zrobić, by algorytm allegro nie pokazywał Klientom, że dostaną paczkę następnego dnia? Kiedyś czytałam o opcji "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja" - czy można z niej skorzystać? Kiedy i jak działa? Gdzie mogę ją ustawić? Jest jakieś inne lepsze rozwiązanie? Po jakim czasie od zmiany ustawienia będą widoczne dla Kupujących? Proszę o odpowiedź @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@AstraDigital Jeśli zmienisz deklarowany czas wysyłki na 3 dni i zaznaczysz opcję "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja", system nie będzie pokazywać przewidywanego czasu dostawy na podstawie danych dotyczących wcześniej realizowanych przez Ciebie zamówień (wysyłanych szybciej niż w ciągu 3 dni).

Z przycisku możesz skorzystać w tej zakładce. Gdy to zrobisz w ciągu dwóch godzin zmienimy przewidywany czas dostawy w Twoich ofertach.

Pamiętaj, że nowy sposób liczenia przewidywanego czasu dostawy będzie obowiązywał przez 10 dni. Po tym czasie będziemy wyliczać przewidywany czas dostawy w standardowy sposób.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AstraDigital
#8 Zapaleniec

Ta zakładka którą podesłałaś odsyła mnie na stronę główną Seles Central. Nie mogę znaleźć nigdzie tej opcji wyłączenia dostaw szybszych niż moja deklaracja. Gdzie mogę to wyłączyć?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@AstraDigital Spróbuj proszę tutaj. Opcja będzie dostępna w zakładce "jakość sprzedaży" -> Skuteczność wysyłki. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów