anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wydanie paczek kurierowi allegro delivery DHL

remaldystrybucja
#7 Wielbiciel#

Mam problem z kurierem DHL który obsługuje Allegro Delivery. Zamawiam podjazd po odbiór paczek w godz 13-15. Kurier przyjeżdża o 11 lub wcześniej i informuje że albo odbiera teraz paczki które są gotowe albo wcale. Powoduje to problem że zostają mi paczki których kurier nie odbiera mimo zleceń podjazdu na ten dzień. Najświeższy przykład z wczoraj nr podjazdu AD2227935 paczka leży do dziś.  Tracę przez jakość sprzedaży a w następstwie spadną mi obroty. Co mogę z tym zrobić  

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Client:35386082
#15 Entuzjasta#
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

U nas był przedstawiciel handlowy z DPD i mówi ze kurier będzie odbierał paczki o 16. Przyjeżdża kurier o 12 bardzo zly bo jesteśmy 20 odbiorem z pytaniem że miał przyjechać o 16 😆

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@remaldystrybucja "Co mogę z tym zrobić  "

Teoretycznie - pisac reklamacje

Praktycznie - skrócić godziny wysyłki DHLem do 10 i dostosowac sie do kuriera

Jeśli skala jest mała to jest to walka z wiatrakami. Dopiero przy wiekszej skali kurierzy odczuwają skutki reklamacji

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@_Likos_ w takim układzie allegro nie powinno dawać takich godzin do odbioru przesyłek 🙂 jest rejon to np. max do 11/12 o której tam gościu odbiera bo tak to jest reklamacja na usługę, ale do allegro a niech oni już walczą sobie z DHL

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@sklep_solpio  godziny odbioru są czysto teoretyczne 🙂

Ostatnio już nawet któryś widziałłem miał zanaczone odbiory 8-16 ( nie zajmuje sie nadawaniem wiec tylko mi to przemkneło jako ciekawostka) a to tylko znaczy że w tych godzinach kurier moze sie pojawić po paczki

A to nie znaczy że bedzie on o 16 . Jełsi przyjedzie 8:10 t także jest w wyznaczonej porze

Co do reklamacji to oczywiście mozna pisać tylko że przy takich brakach ludzi do pracy w kurierce to konczy sie własnie na pisaniu . No chyba że jesteś dużym nadawcą.

U nas już coraz czesciej przyjeżdzają po paczki migranci. Oni tez je rozwoza. Nie znaja nawet dobrze liter bo piszą cyrylicą i czasem kurier pyta co jest napisane na etykiecie bo musi ją dostarczyc  do nastepnego odbiorcy.... ot taka kurierska rzeczywistość.

Chca kupujacy paczki za darmo albo za półdarmo - to obsługa jest taka jaka jest

A pisanie reklamacji ????? MOzna pisac. Tylko że nikt nie bedzie w stanie nic z tym zrobić

oznacz moderatorów

remaldystrybucja
#7 Wielbiciel#

Podobny problem miałem w innych firmach kurierskich i tam złożenie kilku reklamacji skutkowało kontaktem z oddziału który odbiera paczki i dogadaniu się. Ponieważ tutaj jest allegro Delivery składam reklamację do allegro. Niewysłanie paczki w terminie wiąże się z konsekwencjami ze strony Allegro oraz ewentualnym negatywem. A co jak kurier jutro przyjedzie o 8 a zamówienia złożone do godz. 11 wysyłam tego samego dnia. Jeżeli nie ma możliwości aby kurier nie przyjeżdżał w tych godzinach to proszę nie dawać takiej opcji w systemie nadawczym. 

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@_Likos_ 

@remaldystrybucja napisał "

Data odbioru przesyłki
2025-05-07 13:00 15:00
Numer zlecenia podjazdu
AD2227935" czyli powinno być zrealizowane tego samego dnia 🙂 jeśli kurier nie może podjechać to muszą to wykluczyć inaczej to nie ma prawa bytu
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@remaldystrybucja podaj proszę numer przykładowego zamówienia, które nie zostało odebrane mimo zamówionego podjazdu. Zgłoszę to do weryfikacji. Natomiast jeżeli chodzi o jakość: jeśli przesyłka nie została odebrana, a podjazd był zamówiony w deklarowanym terminie nadania, możemy wykluczyć takie zamówienie z twojej jakości w aspekcie terminowości wysyłki. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

remaldystrybucja
#7 Wielbiciel#

nr zamówienia: c7289cf0-2b24-11f0-a0c0-2dce64c9baac

Data odbioru przesyłki
2025-05-07 13:00 15:00
Numer zlecenia podjazdu
AD2227935

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@remaldystrybucja dzięki! Zgłosiłam już prośbę o interwencję w DHL w tej sprawie. Zamówienia 5d1537e0-2a4f-11f0-8a03-55954dc94386; 10b6be00-2a4f-11f0-a1e7-7ba2e49c5207 przekazałam do wykluczenia. Te zamówienie c7289cf0-2b24-11f0-a0c0-2dce64c9baac nie jest jeszcze opóźnione, nie możemy więc na ten moment wykluczyć. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

remaldystrybucja
#7 Wielbiciel#

i jeszcze z przedwczoraj:

5d1537e0-2a4f-11f0-8a03-55954dc94386
10b6be00-2a4f-11f0-a1e7-7ba2e49c5207

oznacz moderatorów