Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witam, mam pytanie. Prawnie nie mogę korzystać z kont bankowych na swoje imię i nazwisko. Dzwoniłem i pisałem maila w tej sprawie do allegro ale nikt nie potrafił mi pomóc w tej sytuacji wręcz allegro olewało sprawę. Sprzedałem ostatnio komputer. Zrobiłem weryfikację na konto bankowe partnerki i PayU zweryfikowało konto poprawnie. ( dowiedziałem się tego kontaktując się z PayU ) lecz allegro stwierdziło że nie zweryfikuje tego z racji na to że na koncie bankowym są dane mojej partnerki a na koncie allegro są moje dane co im się nie zgadza. Po próbie porozumienia się z allegro wielokrotne próby kontaktu zostały „olewane” i allegro stwierdziło że nie mogą nic z tym zrobić. Dla mnie jest to wręcz śmieszne że nie mogę tak naprawdę w tym momencie zarządzać MOIMI pieniędzmi. Czy jest jakiś sposób na to żeby mogło dojść do poprawnej weryfikacji? Dodam że zmiana imienia i nazwiska nie wchodzi w grę, ponieważ allegro wymaga potwierdzenia sądowego lub administracyjnego o zmianie imienia i nazwiska, co dla mnie też jest karygodnym zachowaniem ze strony platformy. Pozdrawiam serdecznie i liczę na jak najszybszą odpowiedź
@JakubBorowicz przykro mi, ale aktywacja wypłat w takim przypadku nie będzie możliwa.
Nie wiem skąd posiadasz informację, że PayU zweryfikowało konto poprawnie, ponieważ nie jest to możliwe, jeśli dane konta Allegro i konta bankowego się różnią.
Jedyny sposób to aktywacja wypłat na konto bankowe z Twoimi danymi, niestety nie jestem w stanie podpowiedzieć, jak to zrobić jeśli prawnie nie możesz korzystać z kont bankowych na swoje imię i nazwisko.