Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Pierwszy raz sprzedałam coś poprzez Allegro , także jestem zielona w tym i szukam pomocy.
Po zaksięgowaniu wpłaty od kupującego na moim Allegro Finanse , chciałam wypłacić środki poprzez opcje PayU która była aktywna na moim koncie mimo że wcześniej nic nie wypłacałam a tylko płaciłam za rzeczy podczas zakupów tą metodą płatności. W "Pomocy" przeczytałam że aby użyć wypłacania środków przez PayU , pierw należy je aktywować przelewem z własnego konta bankowego , w moim przypadku jak wyżej napisałam było już aktywne, więc wykonałam przelew , środki zostały odjęte od salda na Allegro Finanse ale nie przeszły na moje konto bankowe w banku Santander. Cała operacja została wykonana wczoraj o godzinie 15:02 , dane mojego konta bankowego są poprawnie ustawione w Allegro Finanse , moje pytanie brzmi następująco , jak długo idzie taki przelew i czy ktoś miał podobny problem? W Allegro Finanse pisze że transakcja może potrwać do 1 dnia roboczego , nie wiem czy nie za szybko zaczynam panikować bo faktycznie to do dzisiejszego wieczora jest na to czas , ale kwota nie jest mała i nie chciała bym żeby to gdzieś przepadło znając realia internetu i bankowości 🙂
Proszę o pomoc jakiegoś znawcy tematu.
Życzę miłego dnia,
Pozdrawiam, Joanna.
Pieniądze są wypłacane do końca następnego dnia roboczego po zleceniu wypłaty, czyli wypłata zostanie zrealizowana najpóźniej dziś do północy.
Witam,
Dziękuję za pomoc 🙂
Pozdrawiam.
Jutro po pierwszej sesji w Twoim banku pieniądze będą na koncie.
Nie pisz Demirug głupstw i nie wprowadzaj w bład. Po jakiej pierwszej sesji. Mogą być nawet po ostatniej albo jeszcze na następny dzień.
Odrobina cierpliwości , środki pewnie dzisiaj pokażą się na Twoim koncie .
@xyz96 Raczej max do ok. 18:30 (biorąc pod uwagę dodatkowy czas potrzebny na zaksięgowanie operacji na koncie), bo ostatnia sesja przychodząca elixir w Santander jest o 18:00.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Tylko że to są wypłaty Payu czyli największe gow... prawie każdy normalny przelew z banku idzie normalnie czyli maksymalnie jeden dzień zawsze jak się wysyła przed II sesja to one dojdą w tym samym dniu. A zobaczcie co te payu robi .... dostaje przelew np na konto ing czy mbank to dostaje od nich z tego samego banku ! A przelewy przychodzą albo na drugi dzień albo całkiem w innych godzinach późno! Mimo że powinny być odrazu! Oni pomiędzy sobą jeszcze księguja dlatego tak długo to trwa . Allegro jest żałosne pod tym względem
@Beniamin0808 Też mnie to drażni, ale zauważ, że konto mBank z jakiego przychodzą przelewy z allegro, to oddział korporacyjny tego banku (a w takich przelewy być może wychodzą grupowo o z góry ustalonych godzinach - nie wiem, nie znam się, tylko przypuszczam).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
żałosne to mało powiedziane. wiecznie jakieś problemy mają a prowizję drą ile się da. niestety nie mają konkurencji
Mam to samo, 2 dni temu wypłacałam środki z allegro przez payu, e-mail o wypłacie środków przyszedł, ale pieniędzy na koncie nie ma nadal.
Wypłacałam srodki z payu przedwczoraj i nadal nie otrzymałam maila o wypłacie ani pieniędzy mimo iż status jest wypłacone i saldo równe 0...jak długo czekać na przelew bo nigdy nie wypłacałam tym sposobem. Zazwyczaj przez przelewy24 i kasa była tego samego dnia...
Mam ten sam problem. 5-tego rano kliknięte wypłać - i do dziś ani widu ani słychu
Z przelewy24 nigdy nie ma problemów, pieniądze wypłacone są zazwyczaj tego samego dnia na koncie...
@Client:93462136 @Client:57002278 Wypłaty są realizowane do końca następnego dnia roboczego po zleceniu. Te, które zleciliscie we wtorek, powinny być dostępne na Waszych rachunkach dzisiaj do końca dnia.
Przelew przyszedł dzis o 15.00
Do jakiego banku zleciłes przelew? Bo mam taki sam problem
O ile przeleją przed ostatnią sesją przychodzącą w danym banku. Na moje oni wiedząc o sesjach w konkretnym banku czekają do ostatniej sesji dlatego ludzie są zdezorientowani. Ktoś powinien to uregulować i w chwili klikniecia "przelej środki" faktyczne powinno te zlecenie pójść ale to się nie dzieje.
Bo te pieniądze w tym czasie pracują na nich czyli PAYU a nie na Ciebie - dla tego je przetrzymują. Tylko w Polsce jest to możliwe.
@atexim nie wiem jak wygląda to u ciebie, ale u mnie wypłata zlecona przez Allegro, zwykle między godz. 3 a 4 rano, jest księgowana na koncie bankowym miedzy 9 a 10, tego samego dnia. Nie sadzę, żeby te pieniądze jakoś specjalnie przepracowały się w PayU czy Przelewach24. 🙂