Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
mam taki temat kupujący (firma) kupił ode mnie kilka sztuk przedmiotu z jednego ogłoszenia. Zapłacił koszty dostawy pomnożone o ilość sztuk, w tym przypadku 10 krotność (109,50) z racji na wiele sztuk koszty wysyłki wyniosły 20,95. Mam wystawić mu FV i teraz tak - wiadomo wystawiam fakturę na towar, który został wysłany a co z kosztami wysyłki? Wystawić koszty wysyłki jako 20,95 reszta wraca do kupującego czy 109,50 i kasa zostaje u mnie? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@LEG-Mar-Legnica wystawiasz na taką kwotę jaką faktycznie otrzymałeś od kupującego. Jesli coś mu zwracasz to logiczne, że nie uwzględniasz tej kwoty na fakturze.
ok tylko czy w takich sytuacjach Allegro cofnie różnicę do kupującego czy te pieniądze są moje? Wysyłki były przez InPost Allegro zatem portal wie ile kosztowała dana wysyłka.
Zapłacił już ? ale samo nie wróci do kupującego, musisz mu zwrócić przez Allegro a FV na taką kwotę ile w rzeczywistości zapłacił kupujący.
allegro nic mu samo nie zwróci, to musiałby sam zrobić, np. poprzez allegro płatności. pamiętaj również, że jeżeli nie był to smart, to zapłaciłeś również prowizję od kosztów tych przesyłek, i tej prowizji to oni raczej nie zwrócą, no chyba, żeby im udokumentować, że dokonałeś zwrotu i wysłałeś np. w 1-2 paczkach zamiast 10.
@LEG-Mar-Legnica masz źle ustawiony cennik dostawy. Jeżeli uda Ci się wysłać w 2 paczkach to zwróć mu za 8 i na resztę kwoty wystaw fv