Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przy próbie wygenerowania etykiet z nadaję z allegro pojawia się komunikat:
Nie można zamówić podjazdu dla wybranej paczki: Wystąpił błąd komunikacji z API przewoźnika"
Co może on oznaczać? Tuż przed weekendem generowałam etykiety bez problemu. Są to etykiety paczkomatowe oraz DPD. Podjazd kuriera jest wybrany tylko dla DPD.
Proszę o pomoc @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@wiki0441 Cześć. Podaj mi proszę numer przykładowego zamówienia, dla którego nie możesz zamówić podjazdu. Zgłoszę to
0fff0bd1-a6e4-11ec-9a9b-e7348f14d1e5
błąd wyszedł dopiero jak chciałem zmienić adres nadania ( czasem wysyłam z hurtowni - czasem od siebie. ) Dziś chciałem zmienić adres nadania na swój - i błąd.
Domyślny był adres hurtowni. Udało mi się to "obejść" - edytująć dane hurtowni - na swoje.
Wtedy udało się nadać.
Czyli wywala błąd podczas próby zmiany miejsca nadania.
Nie wiem, przy którym zamówieniu jest błąd, gdyż generuje 4 etykiety na raz. 3 Inpostu z samodzielnym dostarczeniem do paczkomatu: 48b405c1-a86a-11ec-9a9b-e7348f14d1e5, 7249dfa1-a7a1-11ec-9a9b-e7348f14d1e5, 53c9c754-a6ef-11ec-9a9b-e7348f14d1e5 i 1 z podjazdem kuriera DPD: e53d3553-a70d-11ec-b700-731f2c766944. Ponieważ komunikat odnosił się do podjazdu kuriera myślę, że to ostatnie zamówienie.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam 😉
Coś się dzieje z API InPostu, zarejestrowałem jakieś problemy z integracją z ich API. Mieli wczoraj "prace konserwacyjne", więc tradycyjnie mogą być problemy z poprawnym działaniem.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ u mnie też jest problem z wygenerowaniem etykiet na Inpost. Taka informacja pokazuję się : Allegro SMART Błąd pobierania przesyłki - spróbuj wydrukować etykietę, aby pobrać ponownie Pozostało prób: 3 (#INC)
tak z inpostem jest problem - wygenerowałem dziś parę listów bez problemu - parę "z"
Ale ręcznie z menagera inpost - udało się je wygenerować
Przy próbie wygenerowania etykiety do paczkomatu wciąż otrzymuję komunikat "Wystąpił błąd podczas tworzenia etykiety. Zweryfikuj poprawność danych, wracając do poprzedniego kroku."
Błąd występuje zarówno na przeglądarce jak i aplikacji na Andoidzie.
Co robić? Klient oczekuje szybkiej wysyłki.
@ksk8 Cześć. Prześlij mi proszę zrzut ekranu z komunikatem o błędzie, a także numer tego zamówienia. Zgłoszę tę sytuację
witam,
czy jest jakiś błąd w allegro dpd ?
nie mogę wypisac listu - wychodzi bład przetwarzania 404
pozdrawiam
Wyczyść przeglądarkę.
@-Outlet-Butik- Cześć. W pierwszej kolejności, zgodnie z propozycją od @LEW433, wyczyść pliki cookies. Sprawdź też działanie na innej przeglądarce, w trybie incognito lub na innym urządzeniu.
Jeśli błąd wciąż będzie się pojawiał, to prześlij mi proszę zrzuty całego ekranu i zgłoszę tę sprawę do Działu Technicznego.
nic to nie daje - przy próbie zmiany adresu punktu nadania - wywala błąd
bez zmiany - jest OK
@-Outlet-Butik- Jeśli masz taką możliwość, to podaj mi proszę numer tego zamówienia i prześlij zrzut ekranu 🙂
podałem wyżej - zapisało ?
@-Outlet-Butik- Tak, dziękuję. Przekazałam zrzut ekranu i numer zamówienia do weryfikacji przez zespół zajmujący się WzA
thx
Podczas próby wygenerowania etykiety również otrzymuję komunikat: Błąd przetwarzania Nie można zamówić wybranej paczki:Wystąpił błąd komunikacji z API przewoźnika.
Allegro One Kurier
Pozdrawiam,
Arek
@www_juicewear_pl Cześć Arku. 🙂 Czy mogę Cię prosić o numer tego zamówienia? Sprawdzę co się dzieje
Proszę bardzo - cdd83ad1-09c9-11ed-a77f-479e2bf95bde