Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Klientka pyta czy zrobię wysyłkę na Litwę (?)
Oczywiście tak ... ale jak ?
Czy InPost zabierze taką paczuszkę czy muszę innym sposobem ?
Pozdrawiam KDM100.pl
Hmm, gdzie udostępnię wysyłkę na Litwę ?
@KDM100pl Ja osobiście wysyłki na Litwę robiłem dotychczas jedynie Pocztą Polską ,w sumie bez zastrzeżeń . Koszty dostawy znajdziesz w cenniku dostawcy i przekaż je klientowi .
Pocztą Polską za 29,99 zł ?!
@KDM100pl No nie wiem ,ja mam małe gabaryty i wysyłam jako list polecony to za taką kwotę jak podałeś by poszedł ale jak wszedłem na ceny paczek to do 1 kg na Litwę wyświetla się 63 zł ,do 2 kg już 72 zł . Wejdź na cenniki i dobrze sprawdź strefę w której masz Litwę lub podpytaj na swojej poczcie . Wszystko zależy od gabarytu.
W cenniku Poczty Polskiej widnieje:
Chodzi mi też o to jak jak ogarnąć przelewy.
W rubryczce udostępniania wysyłki na Litwę wpisuję kwotę jaką uda mi się ustalić np z PP ?
Mam wtedy możliwość wygenerować etykietę ?
Czyli muszę najpierw uzgodnić ile będzie wynosił ciężar zamówionego towaru, żeby wiedzieć jaka będzie opłata za wysłanie ... 🤔
Hej ,
najpierw zważ paczkę, usługa listowa którą przedstawiłeś na PP jest do 2 kg, i to jest cennich dla nierejestrowanych, czyli nici z poszukiwań i odszkodowania, jest paczka gdzieś utknie lub zaginie .
Nie radziłbym wysyłaś czegokolwiek jako przesyłka nierejestrowana. Najtańszy zagraniczny priorytet polecony w wadze do 0,35kg kosztuje 26 zł, potem cena rośnie w kolejnych przedziałach wagowych
Pamiętaj też, że Allegro pobiera prowizję od kosztu dostawy, czyli trzeba doliczyc ok 15% do kosztu wysyłki, tak aby nie dopłacać do paczki.
Etykiety raczej nie wygenerujesz, przesyłke musisz nadać i opłacić na poczcie 😕
Jesli to jest jakaś większa paczka to poszukaj jakiegoś brokera kurierów w internecie, u którego można opłacić i zlecić podjazd po paczkę.
Pozdrawiam