Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam klientka zgłosiła ze nie dostała paczki po 14 dniach A0031GHBD4 i żąda zwrotu gotówki.
Paczka w śledzeniu uznana jest za zaginioną co w tym przypadku powinnam zrobić bo pierwszy raz mam taką sytuację.
Reklamację złożyłam i czy powinnam czekać ze zwrotem pieniędzy do momentu rozpatrzenia reklamacji bo jeśli zrobię zwrot pieniędzy a paczka się odnajdzie i zostanie dostarczona to co wtedy.
Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem 🙂 @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Modnamamacorka na razie oddaj kasę, a jak dojdzie do niej paczka, to ładnie poprosisz o zwrot, jeśli nie będzie chciała oddać, to możesz ją oskarżyć o przywłaszczenie
Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Zgłoszenie reklamcji to podstawa. Reklamację składasz do Allegro, bo tu to oni są przewoźnikiem (nie ma znaczenia kto fizycznie doreczał przesyłkę).
A co do reklamacji klienta, to już twoja decyzja czy zwrócisz środki czy wyślesz nowy produkt. Na decyzję masz 14 dni, więc możesz chwilę zaczekać, może przewoźnik odpowie szybciej niż w 30 dni.
Dziękuję bardzo za informację. Pozdrawiam
A może wiesz jak wygląda sprawa rozpatrzonej reklamacji, bo zostala uznana i gdzie zostanie dokonany zwrot kasy czy na moje konto allegro czy na prywatne?
@Modnamamacorka w zgłoszeniu reklamacyjnym, widzę, że jest podany ten sam rachunek, który masz zweryfikowany do wypłat. Czyli na ten rachunek będzie zlecony zwrot, w przypadku uznanej reklamacji. 😊