anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zaginiona przesyłka Allegro one box

Modnamamacorka
#9 Pomysłodawca

Witam klientka zgłosiła ze nie dostała paczki po 14 dniach A0031GHBD4 i żąda zwrotu gotówki.

Paczka w śledzeniu uznana jest za zaginioną co w tym przypadku powinnam zrobić bo pierwszy raz mam taką sytuację.

Reklamację złożyłam i czy powinnam czekać ze zwrotem pieniędzy do momentu rozpatrzenia reklamacji bo jeśli zrobię zwrot pieniędzy a paczka się odnajdzie i zostanie dostarczona to co wtedy.

Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem 🙂 @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Modnamamacorka  na razie oddaj kasę, a jak dojdzie do niej paczka, to ładnie poprosisz o zwrot, jeśli nie będzie chciała oddać, to możesz ją oskarżyć o przywłaszczenie

oznacz moderatorów

Modnamamacorka
#9 Pomysłodawca

Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Modnamamacorka

Zgłoszenie reklamcji to podstawa. Reklamację składasz do Allegro, bo tu to oni są przewoźnikiem (nie ma znaczenia kto fizycznie doreczał przesyłkę).

A co do reklamacji klienta, to już twoja decyzja czy zwrócisz środki czy wyślesz nowy produkt. Na decyzję masz 14 dni, więc możesz chwilę zaczekać, może przewoźnik odpowie szybciej niż w 30 dni. 

oznacz moderatorów

Modnamamacorka
#9 Pomysłodawca

Dziękuję bardzo za informację. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

Modnamamacorka
#9 Pomysłodawca

A może wiesz jak wygląda sprawa rozpatrzonej reklamacji, bo zostala uznana i gdzie zostanie dokonany zwrot kasy czy na moje konto allegro czy na prywatne?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Modnamamacorka w zgłoszeniu reklamacyjnym, widzę, że jest podany ten sam rachunek, który masz zweryfikowany do wypłat. Czyli na ten rachunek będzie zlecony zwrot, w przypadku uznanej reklamacji. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów