anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszone Konto za art 2.10

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

jak w temacie po roku czasu udało się ustalić że moje konto zostało zawieszone z art. 2.10 

Dostałam odpowiedź  że użytkownik : [edycja] nie wywiązuje się wobec allegro i dlatego ja jestem ukarana ,  loguje się codziennie ma konto od od 15 lat i 7 miesięcy po sprawdzeniu na allegro archiwum jego aukcje to Elbląg 100km ode mnie , jego numer telefonu [edycja] z aukcji z Archiwum Allegro - Faceta nie znam wcale nie mam pojęcia kto to jest hasło mam zmienione ,

dostaje tylko odpowiedz :

dziękuje Pani za wyjaśnienia , natomiast nasze dane wewnętrzne wykazały w sposób jednoznaczny że z konta korzystał użytkownik którego działalność została zawieszona 

Ze względu na wskazane powyżej naruszenia zasad serwisu Pani konto nie zostanie odwieszone pozdrawiam Wiktoria

ktoś ma jakiś pomysł ? Iść z nim na policje i powiedzieć że on mi się włamał na konto ? jak jednoznacznej odpowiedzi nie dostaje że on się włamał tylko że korzystał albo że w porozumieniu , a żeby później się nie okazało że z jednej sieci tylko korzystał a ja za fałszywe zeznania będę miała problemy bo nie wiadomo co oznacza systemy wewnętrzne 

oznacz moderatorów
55 ODPOWIEDZI 55

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

Dodam że weryfikowałam się kilkukrotnie twarzą i dowodem bo ciągle chcieli nie wyjaśnili po co  nawet zakładałam temat tutaj o tym , początkowo zablokowali mnie za weryfikację 2.13 chyba to było nie chce mi się szukać dopiero jak się zweryfikowałam to jednak 2.10 i początkowe e-maile mam o weryfikację a z niej może stwierdzili że ja Michał 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@RED

Jako gdzie? Nigdzie, definicja powiązania kont, zależy od pływów oceanów na Marsie w okresie letnim przy temperaturze 20°C.

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

no ciągle takie wiadomości wysyłają że człowiek ani głupi ani mądry

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

Odpowiadając zbiorczo wszystkim, którzy biorą udział w tym wątku: nie, nie blokujemy kont na podstawie IP. IP może być (ale nie musi) potwierdzeniem wielu innych przesłanek.

Jeżeli decydujemy się na blokadę konta za tego rodzaju powiązania, nasze przesłanki są mocne i jest ich wiele. Przypadek jest tu wykluczony.

Jeżeli właścicielka lub właściciel zablokowanego konta nie zgadza się z naszą decyzją, jesteśmy gotowi uzasadnić ją przed organami umocowanymi do takich rozstrzygnięć.

To rzecz jasna nie są sprawy, które możemy omawiać w szczegółach na forum. Tym niemniej nie mamy absolutnie żadnych powodów, aby podejmować takie działania pochopnie (pozbawiając się potencjalnych przychodów, jakie zablokowane konto mogłoby nam przynieść).

Ja wiem, że "naczytaliście się wielu historii" o niesłusznie zablokowanych kontach, wiem też, że niesłuszne blokady się zdarzają. Ale według mojej eksperckiej oceny 70% publicznych opisów blokad kont to celowe wprowadzanie w błąd, niedopowiedzenia, koloryzowanie rzeczywistości, przemilczanie faktów, aby wywrzeć na nas nacisk lub próbować oczernić Serwis, a 30% z nich to wynik nieostrożności, niefrasobliwości czy naiwności ich właścicieli. Może bez 0,1% tych, które rzeczywiście są niesłuszne.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności
oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

No tak tylko wy nie pomagacie 30.01% wyjaśnić tych spraw tylko traktujecie każdego jak by był w 70% i z góry że winny

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@msniezek  jak już tu jesteś, to może wytłumaczysz jak to możliwe, że powiązane konto Michal16710 jest nadal aktywne, a @Paulina_Klas ma blokadę🤔

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

Nic nie wyjaśni bo nie na rękę , zasłanianie się systemami wewnętrznymi danymi z śnieżnej kuli to tyle co mogą powiedzieć , odpowiedzą na to co wygodne tylko

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@KOGIEL_T jeżeli blokujemy czyjeś konto do wyjaśnienia sprawy na innym koncie - to inne konto też jest zablokowane. Nie może być inaczej. Tak jest i tym razem. Co do publicznej widoczności blokad, nie wszystkie i nie zawsze są widoczne.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@msniezek  https://allegro.pl/uzytkownik/Michal16710 , chyba, że @Paulina_Klas  coś namieszała🤔

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

Zwróć uwagę że Ten Michał nie ma widocznej blokady i od kąd dowiedziałąm się że to on to on się loguje codziennie , ciekawe w jakim celu bo ja mam taką blokadę że nawet kupować nie mogę i loguję się przeważnie jak pisze do supportu , a jak coś chce z allegro to proszę znajomych

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

może tu jest klucz

ty masz blokade

a on ma bezobjawową 😄

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

Poczekam sobie co UOKIK poradzi jak nic to tego gościa będę atakować i dzwonić do niego 

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Paulina_Klas wyjaśnimy te różnice i wrócimy tu z odpowiedzią.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności
oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Paulina_Klas zmieniliśmy Twoją sankcję - powinnaś już móc kupować ze swojego konta. Pozostałe kwestie nie uległy zmianie.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności
oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

a wystawianie kiedy mogę się spodziewać ?

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

to w jakim celu ten człowiek się ciągle loguje na swoje konto regularnie codziennie od 18.01 gdzieś ? po co ma z niego korzystać jak kupować ani sprzedawać się nie da ? napiszcie do niego jak widać jego logowania https://allegro.pl/uzytkownik/Michal16710/oceny

oznacz moderatorów