anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszone konto zwrot nadplaty

StronkPOLAND
#7 Wielbiciel#

Hej,

Mam nadpłatę na allegro w związku z zwrotem prowizji za transakcje. Natomiast mam nałożona blokadę na koncie miało to związek z nieuregulowanymi zobowiązaniami które zostały w całości spłacone. Czy niski wskaźnik polecenia może być powodem nie otrzymania zwrotu środków nadpłaty? Czy raczej dyskusje które są w statusie nierozwiązane. Wszystkie rozczenia względem allegro/kupujących zostały spełnione. 😞

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Nie odblokujesz -nie wypłacisz, Tak nierozwiązane dyskusję zawsze bardzo źle wpływają na to. A próbowałeś jakoś to rozwiązać z kupującymi?

oznacz moderatorów

StronkPOLAND
#7 Wielbiciel#

Z dyskusjami sądzę że dam radę to są "stare" sprawy ale finalnie wszystko zostało rozwiązane. Ale wskaźnika poleceń na pewno nie jestem w stanie zwiększy. Od dłuższego czasu zresztą nie prowadzę już sprzedaży 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tylko z działem bezpieczeństwa to musisz wyjaśnić.

oznacz moderatorów

StronkPOLAND
#7 Wielbiciel#

Jak można z nimi szybko się połączyć bo wymiana wiadomościami email będzie trwać wiecznie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

I tu jest właśnie problem, tam tak działają.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@StronkPOLAND raczej na zwrot nadpłaty nic nie ma wpływu a tu masz instrukcje 

Jak odzyskać nadpłatę
  1. Przejdź do zakładki Rozliczenia z Allegro.
  2. Kliknij [odbierz nadpłatę].
  3. Wybierz jeden ze sposobów zwrotu i wypełnij formularz.
________
Κώστας
oznacz moderatorów

X500_FASHION
#9 Pomysłodawca#

Właśnie że ma bo dostałem email że póki nie zwiększę wskaźnika poleceń to nie otrzymam nadpłaty. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@X500_FASHION to zgłoś się do UOKiK o wsparcie, nie mają prawa blokować nadpłaty skoro masz wszystko uregulowane wobec allegro 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

X500_FASHION
#9 Pomysłodawca#

Skontaktuje się w poniedziałek z nimi. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ma wpływ, były tu takie wątki, poczekajmy na moderację, niech się wypowie: @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@StronkPOLAND Widzę, że prowadzisz już korespondencję mailową w kwestii blokady konta, która może uniemożliwiać wypłatę środków. Proszę, zaczekaj na odpowiedź drogą mailową. Tylko dział bezpieczeństwa może udzielić Ci szczegółowych informacji na temat blokady. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów