Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam społeczność
mam pytanie odnośnie zestawu np. 10 produktów, widzę, że u kilku sprzedawców wyświetla się nazwa "Zestaw 10 produktów" nad tytułem oferty. Czy może ktoś podpowiedzieć jak to zrobić? Potrzebowałbym właśnie takiego wyróżnienia dla 10, 15 lub 20 produktów..
Bardzo dziękuję
@Client:112469443 rozumiem, że chodzi o coś takiego:
Możesz mieć zestaw produktow - tutaj informacja na ten temat oraz instrukcja, albo zestaw ofert, tutaj artykuł na ten temat.
Sprawdź, co Ci bardziej pasuje, a gdybyś miał pytania, daj znać! 🙂
Dokładnie o to mi chodzi 🙂
Dzięki za podpowiedź
Jeszcze pytanie - na filmie pokazują, że można max 10 produktów zrobić, a co gdy chcę zrobić 20?
@Client:112469443 Niestety, nie będziesz miał takiej możliwości. Ograniczenie jest do 10 sztuk.
Oj chyba jest jakaś możliwość 🙂
@Client:112469443 Nie zrozumieliśmy się, już wyjaśniam. 😉 W artykule i filmiku informacja dotyczy 10 sztuk różnych produktów, a Ty na zrzucie wskazałeś zestaw 30 sztuk tego samego produktu. 🙂
czyli działam! Dzięki! 🙂
czy zestaw 30 szt. tego samego produktu jest traktowany jako powielenie aukcji?
@lukasz_AW Nie jest to powielanie aukcji, ponieważ tworzysz zestaw w jednej ofercie. 🙂
W_kiwi - jeden przecinek, a jak zmienia sens odpowiedzi 🙂
@LeonardoPL Prawda, już poprawiłam. 😉
@lukasz_AW Wybacz mój błąd - nie jest to powielenie. 🙂
Słuchaj jest czy nie , gdyż dałaś przecinek po słowie Nie, i można to różnie interpretować
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Pytanie - jak wygląda rozliczenie zwrotu w przypadku zastawu z rabatem?
Przy tworzeniu zestawu ofert jest info: "Pamiętaj, że Kupujący ma prawo zwrócić całość lub część zamówienia, ponieważ zawiera osobną umowę sprzedaży dla każdej oferty."
Przykład: tworzę zestaw z dwóch ofert, dodaję rabat np. 20 zł, a kupujący zwraca jeden z produktów z zestawu - co się dzieje z rabatem? Czy w takiej sytuacji traktuję zakup, jakby nie było w nim rabatu i mogę odjąć udzielony rabat od zwracanej kwoty ??
@elemino Doprecyzuję to i wrócę z odpowiedzią.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Czy ktoś z Allegro zna odpowiedź na moje powyższe pytanie?
@elemino Jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi o dedykowanego zespołu. Przykro mi.
@elemino Przepraszam Cię za tak długi czas oczekiwania na odpowiedź.
Sama zasada rabatowania zestawów wygląda tak, że kwota rabatu, jaki udzielasz na zestaw, jest rozkładana proporcjonalnie na wszystkie przedmioty w zestawie, np. sprzedajesz zestaw składający się z 2 przedmiotów – pierwszy o wartości 900 zł i drugi o wartości 100 zł. Suma to 1000 zł. Na zestaw udzielasz rabatu w wysokości 100 zł, czyli 10% ceny zestawu przed rabatem. Cenę pierwszego oraz drugiego przedmiotu pomniejszamy o 10%, zatem pierwszy przedmiot po rabacie będzie kosztował 810 zł, drugi 90 zł.
W zakładce "Warunki zwrotów" powinieneś zaznaczyć zapis "Kupujesz produkt w zestawie? – jeżeli zwrócisz część zestawu, stracisz prawo do zniżki. Kwota zwrotu zostanie pomniejszona o różnicę pomiędzy ceną produktu w zestawie a ceną produktu bez zestawu". Wtedy jeśli kupujący odstąpi od umowy jednego produktu, to przestanie spełniać warunki tego rabatu i go utraci, co oznacza, że otrzymuje zwrot adekwatny do udzielonego rabatu.
@w_kiwi dziękuję za informacje 🙂