anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana konta lokalnego na firmowe.

Jakub20051
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, kiedyś miałem konto firmowe. Działalność zlikwidowalem i musiałem przejść na konto allegro lokalnie. Straciłem przy tym wszystkie wystawione produkty.... 

Dzisiaj chciałbym powrócić do konta firmowego. 

1. Czy wystawione produkty mogą przejść na konto firmowe? 

2. Czy 19 lat z allegro nadal będzie widniało przy moim koncie. 

Pozdrawiam serdecznie Jakub Miszkiel 🤔

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Jakub20051
#7 Wielbiciel

Bardzo proszę o pomoc 

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#13 Ambasador

@Jakub20051 obecnie masz koto prywatne, możesz wystawiać z niego też na zwykłym Allegro,  ale nie wszystkie marki.

Jak masz zarejestrowaną działalność możesz zmienić konto na firmowe, będzie chyba widniało na nim, że jesteś z Allegro od 19 lat. Tu masz info jak to zrobić
https://help.allegro.com/pl/sell/a/jak-zmienic-status-konta-ze-zwyklego-na-firmowe-jn8o4AOOyiy

Konta firmowe nie mogą wystawiać na Allegro Lokalnie, więc po zmianie Twoje oferty na Lokalnie zostaną pewnie zakończone. Będziesz je musiał od nowa wystawić na zwykłym Allegro. 

Nie wiem, czy jest jakaś możliwość zbiorczego przeniesienia ofert z AL na zwykłe Allegro, przed zmianą konta, może moderacja tu pomoże
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Pamiętaj też że obecnie zmiana konta w drugą stronę, czyli z firmowego na prywatne,  już nie jest możliwa, więc może lepiej zostawić sobie to konto prywatne (do zakupów prywatnych - na takim koncie masz wszystkie uprawnienia konsumenta) i założyć nowe firmowe do sprzedaży. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Jakub20051 Przykro mi, ale nie ma możliwości, aby przenieść oferty z Lokalnie na Allegro.pl

Informacja odnośnie czasu, które posiadasz konto, pozostaje bez zmian. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów