Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o pomoc, został zakupiony towar przez kupującego ale między czasie został on sprzedany stacjonarnie. Zrobiłam anulowanie zakupu ale nie mogę zwrócić pieniędzy do kupującego ( przekierowuje mnie na konto bankowe, kiedy mam środki zgromadzone na allegro) . Związku z tym czy ja muszę przelać pieniądze z allegro na konto i dopiero zwrócić kupującemu?
Nr. Zamówienia 01391150-67c9-11f0-9116-d1f102c2cffc
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Tak przy okazji to wyjaśniałaś sprawę kupującemu? Chociażby w wiadomości, czasem to może pozwolić uniknąć późniejszych nieprzyjemności typu "Nie polecam".
Cześć @roldiet, zgłosiłem Twój problem ze zwrotem środków. Jak tylko dostanę odpowiedź od dedykowanego działu, wrócę jak najszybciej do tego wątku.
Wracam @roldiet.
Sprawdziliśmy i nie masz wystarczających środków na saldzie, aby móc dokonać zwrotu przez Allegro. Kwota musi być w całości dostępna, aby zwrot się zrealizował. Sprawdź proszę tę instrukcję, dzięki temu zasilisz saldo na poczet zwrotu, a obecne środki będziesz mogła wypłacić. Po dokonaniu zwrotu otrzymasz również zwrot prowizji.
@roldiet a masz wystarczającą kwotę na konkretnym operatorze (payu / p24) W formularzu zobacz jaką metodą zapłacił kupujący a w lewym dolnym rogu pokazuje ile masz u konkretnego operatora.