Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, w niedzielę klient zgłosił zwrot ( 4 saszetki z kartami Pokemon) jako powód klient wpisał że podejrzewa że produkt jest nie oryginalny. Ja od razu odrzuciłem zwrot argumentując że sprzedaję oryginalne karty od 2012 roku i taka jest prawda. Klient i tak nadał przesyłkę i dzisiaj już ma być ona u mnie, i teraz nie wiem co robić czy ją odbierać czy ma wrócić do nadawcy? Boję się że klient chce mnie oszukać, towar odebrał ponad tydzień temu i nagle chce zwrócić, boję się że sprawdził jakie karty są albo po prostu wyśle mi jakieś inne trefne. @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@best_produkt Tak , Masz racje nie odbieraj i czekaj na efekt WOW !! , pamiętaj ,że sprzedajesz jako przedsiębiorca .
No właśnie tak myślałem, że to jedyna opcja 😞 Nakręcę film z otwarcia przesyłki, jak zobaczę że jest coś nie tak to odliczę jakiś procent kwoty. Negatywa się już nie boję bo i tak już sprzedaż na Allegro nie jest priorytetem.
@best_produkt tak , teraz napisałeś rozsądnie .
@mdrogeria pytanko a ten powód produkt nieoryginalny to w zwrotach sobie można wybrać czy w reklamacjach?
@best_produkt to jest odstąpienie od umowy, nie reklamacja 🙂
Towar nie nalezy już do niego, więc jak przyjdzie sprawdź, wyceń co przyszło, jak karty będą otwarte, wyceń za ile jesteś w stanie je sprzedać otwarte, jak przyjdą inne lub podmienione odrzuć zwrot i poproś o odesłanie to co wysłałeś 🙂
@kostas11 ale w jakim trybie i w oparciu o jakie przepisy?
każdy z podanych na Twoim obrazku trybów jest opisany w przepisach i różni się procedowaniem - nie na każdy należy się zgadzać
przykład na szybko
Zgodnie z art. 491 kodeksu cywilnego po upływie tego terminu, jeśli dostawa nie nastąpiła, konsument może odstąpić od umowy i żądać zwrotu środków
@RED w przypadku zaznaczenia czegokolwiek z tych punktów jest to odstąpienie, po kliknięciu w trzy kropki masz oświadczenie:
Postępujesz zgodnie z UK
@kostas11 właśnie dlatego allegro pisze sprytnie co pisze - nie podaje przepisów na jakiej podstawie jest to odstąpienie - generalnie takie odstąpienie jest wątpliwe prawnie
Ja też mogę napisać do allegro: "zgodnie z obowiązującymi domagam się wypłaty 11 milionów zł na podane konto."
Założę się, że pracownik Allegro w razie dyskusji stwierdzi, że klientowi może się wydawać nieoryginalność produktu (allegro nie ma kompetencji sądu) i AP bez problemu wypłaci pełne środki za zwrot. Jeżeli można ocenić produkt nawet go nie otrzymując (tylko na podstawie zdjęć) to ja bym nie wierzył w cuda 🙂
Swoją drogą to bardzo sprytny sposób na uzupełnienie brakującej kolekcji kart i jestem przekonany że klient był świadomy co robi.
Klient zgłosił reklamację, odbierasz, piszesz, że karty są oryginalne i mówisz, że może sobie je odebrać, albo opłacić powrót. Decyzję wydajesz maks. do 14 dni od zgłoszenia reklamacji.
Według allegro zgłoszenie, że produkt jest nieoryginalny to zwrot, a na logikę powinna być to reklamacja.
@foto-hurtownia to nie jest reklamacja, po kliknięciu w trzy kropki będzie odstąpienie 🙂