anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot zamówienia Allegro Lokalnie

MAMY ROZWIĄZANIE!
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

Witam, dnia 7 marca 2023 o godzinie 9:46 sprzedałem na allegro lokalnie 1 sztukę kart z tego linku https://allegrolokalnie.pl/oferta/asus-gtx-1070-8-gb-sprawna-100. Wszystko poszło fajnie, dogadałem się z kupującym, nawet lekko zszedłem mu z ceny na przesyłkę. Kupujący zapytał mnie jeszcze ile była używana karta, więc napisałem mu, że była U MNIE używana ok. 6msc. Niedługo później napisał do mnie kiedy wyśle przesyłkę, ponieważ potrzebuje jej na weekend, pisaliśmy jeszcze chwilę i okazało się, że kupujący nie przeczytał opisu ze zrozumieniem (z resztą nawet w nazwie ogłoszenia było napisane) i kupił karte przeznaczoną do koparki. Przepraszał mnie i chciał abym zwrócił mu kasę, a przecież to on popełnił błąd. Oczywiście się nie zgodziłem, poza tym w opisie ogłoszenia napisałem żeby dokonać przemyślany zakup, ponieważ nie przyjmuje zwrotów. Wczoraj kupujący dowiedział się, że nie posiadam tej karty od nowości tylko kupiłem od kogoś i teraz nazywa mnie oszustem 😂😂 Oczywiście nie zapytał się czy kupiłem ją nową, od kogo i czy była kiedykolwiek na gwarancji. Wg. mnie nie ma żadnej podstawy żeby zwracać mu pięniądze, nie myle się? Poza tym kupujący po prostu wciska mi i allegro takie kity, bo panicznie chce odzyskać pieniądze, ponieważ nie doczytał opisu. Z  góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.

P.S kupujący rozpoczął już swoją śmieszną dyskusje i teraz mnie szantażuje. Jeśli będzie jakiś problem to mogę załączyć fotki z czatu lub dyskusji.

oznacz moderatorów
58 ODPOWIEDZI 58
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

jasne, ale i tak dziękuje za odpwiedź.

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

W opisie były wszystkie najważniejsze informacje. Nie podawałem, którym jestem właścicielem i kiedy została zakupiona, ponieważ karta jest juz dawno dawno po gwarancji, a poza tym nie jestem 1 właścicielem. Była informacja, że karta nie jest przeznaczona do zwykłego pc? Była. A o to którym jestem właścicielem, kupujący zapytał po tym jak już zakupił kartę właśnie dlatego żeby wytworzyć sztuczną aferę i odzyskać pieniądze. Mogłbym przystać na zwrot lecz nie posiadam już tych pieniędzy.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

nie ma znaczenia którym właścicielem jesteś bo kupiłeś  jako osoba prywatna 
pewnie masz nawet jakiś kwit na to kiedy kupiłeś i że rękojmia sprzedawcy się skończyła
odrzuć w dyskusji reklamację na niezgodność z opisem
1 w opisie pisze mining tzn do koparki
2 nie musisz pisać że używana bo allegro lokalnie jest z zasady dla osób prywatnych odsprzedających używane rzeczy
3 sprawdziłbym kiedy zaprzestali produkcji i czy da się jeszcze nową kupić a jakbym miał te dane to zapytałbym kupującego na jakiej podstawie twierdzi że karta miałaby być nowa?

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

właśnie wyjaśniliśmy sobie z kupującym, że nie jest nowa. Teraz oskarża mnie, że nie poinformowałem go,  że nie jestem 1 właścicielem. Zignorować?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

nie musisz w dyskusji odpisywać nie później niż w 24h bo ci allegro dowali z ap kasę mu odda metoda zdartej płyty...

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Maria_2032 Odpisz, że nie ma to żadnego realnego znaczenia którym byłeś właścicielem. Karta jest używana i sprawna.
Na każdą wiadomość odpisuj (nawet cokolwiek) bo brak odpowiedzi w dyskusji może skutkować problemami.

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

dziękuje wam, będe na bieżaco informował co się dzieje.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Dla mnie jest to reklamacja na niezgodność z opisem, musisz ją rozpatrzyć i zająć stanowisko>uznać albo odrzucić. Jakie kroki podejmie AP tego nie wie nikt ale dużo zależy jak będzie przebiegała dyskusja.

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

rozpatrzyłem, odrzuciłem, dałem wiele argumentów na moją obronę, teraz czekamy na odpowiedź allegro 🙂

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

jak chcesz to możesz się konsultować zanim mu coś napiszesz albo wrzucić te argumenty bo możesz się przypadkiem sam zaorać jak napiszesz słowo za dużo

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

Zrzut ekranu 2023-03-10 112355.png

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Maria_2032 Obrazków nie widzimy - musi je zatwierdzić moderacja.

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

aaa, ok. Rozumiem, ile taki proces może trwać? wstawie wam po prostu co on napisał, a co ja jemu.

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

co wy na to? Kupujący próbuje swoich sił żeby znów zrobić sztuczny problem, bo niedoczytał opisu.

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

@komis-bell 

Kupujący 10 marca 2023 11:00

Czy ja mówię że nie była używana oraz że problemem jest że byłeś drugim właścicielem? Nie. Mam problem o to że oszukałeś mnie co do czasu używania karty. Jeżeli czegoś nie zrozumiałeś to napiszę jeszcze raz. Nie pytałem się ile ty jej używałeś bo mnie to nie obchodzi. Pytałem się ile KARTA była używana.
oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

Ja

Twój błąd, niedoprecyzowales pytania. Proszę zakończenie dyskusji.

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

nie obchodzi go ile używałem karte, ale za to obchodzi ile karta była używana 😂🤣

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

chciałbym jeszcze tylko dodać, że kupujący w dyskusji oznaczył niezgodny z opisem, a pytania nie dość, że już po kupnie to jeszcze na czacie prywatnym, więc raczej nie odzyska kasy. Nie dość, że jest bardzo nie uczciwy to mnie jeszcze szantażuje 🤣😂

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Maria_2032 Możesz odpisać, że nie masz żadnej możliwości stwierdzenia jak długo była używana karta - w Twoim posiadaniu była 6 miesięcy i taką informację przekazałeś kupującemu. Karty z serii 1070 wyszły na rynek w połowie 2016 (wersje do krypto jakoś później) więc logicznym założeniem jest to, że mogła być w użyciu +- 4-5 lat.

oznacz moderatorów
Maria_2032
#7 Wielbiciel#

wcześniej pisałem, mu coś podobnego. Dalej twierdzi, że go oszukałem.

oznacz moderatorów