Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, proszę o wyjaśnienie 1 sprawy. Klient kupił u mnie 5 sztuk produktu, na szczęście nie drogiego. Stwierdził, że 2 sztuki rozbiły się podczas transportu. Ok, było to możliwe. Zwrócił mi 2 sztuki, czyli rozumiem, że 1 została u klienta. Allegro zwróciło pieniądze z POK za wszystkie 5 sztuk, więc 1 klient ma za darmo. Na szczęście to nie majątek, ale chcę wiedzieć, jak to działa. Co w takiej sytuacji? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Teraz zobaczyłam w zwrotach, że klient zgłosił zwrot 4 sztuk, czyli zgodnie z prawdą, natomiast po kliknięciu zwróć kwotę mam informację, że allegro oddało pieniądze za 5 sztuk. Wysyłka była za darmo (SMART). Nie rozumiem...
@wiki0441 Skonsultuję sprawę wypłaty tej rekomensaty z POK z właściwym zespołem i wrócę do Ciebie z informacjami, gdy tylko dostanę szczegóły.
Super, dziękuję i czekam z niecierpliwością.
POK jest programem Allegro i mają prawo(kaprys) zwrotu jak chcą byleby to nie obciążało sprzedającego, ale nie zawsze tak jest. Z pewnością odpowiedź będzie taka "Podjęliśmy taką decyzję bez szkody dla Ciebie".🙂
@LEW433 Dziękuję, a czy możesz mi powiedzieć, jak to działa? Skąd się biorą te pieniądze? To było zapłacone przez przelewy 24. Ja mam tam sporo pieniędzy, bo nie mogę przejść ich weryfikacji do wypłaty (z PayU nie miałam problemów). Czy to poszło z tych pieniędzy?
Nie idzie z twoich pieniędzy (oficjalnie) środki pochodzą z środków Allegro, program ochrony konsumenta chroni kupujących przed nieuczciwymi sprzedającymi :
W Programie Ochrony Kupujących (POK) możesz otrzymać zwrot pieniędzy do 10 000 zł za nieudane zakupy w Allegro lub Allegro Lokalnie. W tym celu wypełnij krótki wniosek on-line.
Zwrot dostaniesz, jeśli:
@LEW433 Tak ,ze środków allegro pewnie w dużej mierze pozyskanych z coraz to wyższych prowizji . Na takie zwroty ktoś musi zapracować a tymi co to robią są inni użytkownicy.
Czyli ze zysków. 🤔
@wiki0441 Tak jak obiecałam, wracam z potwierdzeniem, że w tym przypadku wypłaciliśmy rekomensatę z POK w trosce o satysfakcję kupującego i nie będzie to miało dla Ciebie żadnych konsekwencji. Nie będziemy od Ciebie wymagać spłaty tej kwoty.
@_HolaOla_ 🥊✨🤕.............😇
@mdrogeria To jakiś rebus dla mnie?
@_HolaOla_ przetłumaczyć ?😁
Dziękuję za odpowiedź
@wiki0441 Wyjaśniło się tak jak napisałem, jasnowidz!😎
@LEW433 Brawo TY😉