anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwroty z POK

wiki0441
#13 Ambasador#

Witam, proszę o wyjaśnienie 1 sprawy. Klient kupił u mnie 5 sztuk produktu, na szczęście nie drogiego. Stwierdził, że 2 sztuki rozbiły się podczas transportu. Ok, było to możliwe. Zwrócił mi 2 sztuki, czyli rozumiem, że 1 została u klienta. Allegro zwróciło pieniądze z POK za wszystkie 5 sztuk, więc 1 klient ma za darmo. Na szczęście to nie majątek, ale chcę wiedzieć, jak to działa. Co w takiej sytuacji? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

wiki0441
#13 Ambasador#

Teraz zobaczyłam w zwrotach, że klient zgłosił zwrot 4 sztuk, czyli zgodnie z prawdą, natomiast po kliknięciu zwróć kwotę mam informację, że allegro oddało pieniądze za 5 sztuk. Wysyłka była za darmo (SMART). Nie rozumiem...

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@wiki0441 Skonsultuję sprawę wypłaty tej rekomensaty z POK z właściwym zespołem i wrócę do Ciebie z informacjami, gdy tylko dostanę szczegóły. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

Super, dziękuję i czekam z niecierpliwością.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

POK jest programem Allegro i mają prawo(kaprys) zwrotu jak chcą byleby to nie obciążało sprzedającego, ale nie zawsze tak jest. Z pewnością odpowiedź będzie taka "Podjęliśmy taką decyzję bez szkody dla Ciebie".🙂

oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

@LEW433  Dziękuję, a czy możesz mi powiedzieć, jak to działa? Skąd się biorą te pieniądze? To było zapłacone przez przelewy 24. Ja mam tam sporo pieniędzy, bo nie mogę przejść ich weryfikacji do wypłaty (z PayU nie miałam problemów). Czy to poszło z tych pieniędzy?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie idzie z twoich pieniędzy (oficjalnie) środki pochodzą z środków Allegro, program ochrony konsumenta chroni kupujących przed nieuczciwymi sprzedającymi :

W Programie Ochrony Kupujących (POK) możesz otrzymać zwrot pieniędzy do 10 000 zł za nieudane zakupy w Allegro lub Allegro Lokalnie. W tym celu wypełnij krótki wniosek on-line.

Zwrot dostaniesz, jeśli:

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@LEW433 Tak ,ze środków allegro pewnie w dużej mierze pozyskanych z coraz to wyższych prowizji . Na takie zwroty ktoś musi zapracować a tymi co to robią są inni użytkownicy.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czyli ze zysków. 🤔

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@wiki0441 Tak jak obiecałam, wracam z potwierdzeniem, że w tym przypadku wypłaciliśmy rekomensatę z POK w trosce o satysfakcję kupującego i nie będzie to miało dla Ciebie żadnych konsekwencji. Nie będziemy od Ciebie wymagać spłaty tej kwoty. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ 🥊🤕.............😇

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria To jakiś rebus dla mnie? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ przetłumaczyć ?😁

oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

Dziękuję za odpowiedź

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#