Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szarańcza - adresy e-mail oszustów:
Cortniluke@gmail.com
Judiththompson051@gmail.com
Virginiaheyner043@gmail.com
Anabeljason10@gmail.com
Patriciaortega409@gmail.com
Brittanytyler019@outlook.com
Maryclaire0115@gmail.com
Lenajakub0101@gmail.com
Johnsmithkay7811@gmail.com
Belrosealan@gmail.com
Annavillanova1993@gmail.com
Aramitawalker07@yahoo.com
Rolandsmith513@gmail.com
Oliveradrian907@gmail.com
Angelalarry50007@gmail.com
Marknoble0019@gmail.com
Benadormarc310@gmail.com
Mosesmrpaul@gmail.com
Abbeylincon27@gmail.com
@miszamagdunia Dziękujemy za zgłoszenie. Konta są zablokowane.
Ta osoba też do mnie wypisuje. Na czym polegało to oszustwo?
Na tym polega - że najpierw oszust (przeważnie rzekomy zagraniczny) udający kupującego (często pisze łamaną angielszczyzną rodem z translatora google) obiecuje przeważnie dużo większą, atrakcyjną kwotę za Twój przedmiot ( np. mi obiecywał 1650 Euro). ( Często on motywuje to tym - że dopłaca za drogą przesyłkę do niego zagranicę i dlatego daje Ci bonus). Po czym mailami przesyła fałszywe potwierdzenia - że już opłacił firmę kurierską która zgłosi się już zaraz do Ciebie lada chwila po Twój towar (on podaje konkretną datę u mnie to była sobota za tydzień) oraz że już wysłał Tobie Paypalem pieniądze ( których nigdy na oczy nie zobaczysz bo w kolejnych fałszywych mailach (bardzo dobrze podrobionych) opisze on swoje rzekome trudności - a to że Paypal nie działa mu, a to że bank mu rzekomo zamroził pieniądze, a to że przelew mu utknął gdzieś, a to żebyś mu dosłał(a) jeszcze pieniędzy bo kwota którą on chce Ci wysłać za Twój przedmiot jest za mała według Paypala i nieprzekracza rzekomego minimalnego limitu transweru który musi zostać osiągnięty aby był możliwy transwer pieniędzy do Ciebie itp. Itd. ale nadal stosując socjotechniczną manipulację będzie nalegał żebyś wysłał/a mu coraz większe kolejne i kolejne i znowu kwoty pieniędzy (poprzez Paypal ( najczęściej dolary) oraz poprzez serwis worldremit.com (nigeryjską walutę Naira lub dolary) na różne konta bankowe w Nigerii) oraz abyś wysłał(a) twój przedmiot. W taki sposób niektórzy stracili wiele tysięcy złotych ( jeden przypadek na youtubie: sprzedać chciał gitarę za 500 zł a oszust wyciągnął tyle od niego kilkanaście tysięcy złotych) a inni utracili także i wysłany przedmiot. Oczywiście oszust-"kupujący" nigdy żadnego przelewu nie wysłał do sprzedawcy. NIGDY NIE WYSYŁAJ SWOJEGO PRZEDMIOTU ZANIM NAOCZNIE ZOBACZYSZ W SWOIM BANKU NA SWOIM KONCIE PIENIĄDZE OD KUPUJĄCEGO :)! TYM BARDZIEJ GDY RZEKOMY KUPUJĄCY JEST Z ZAGRANICY :)!!!
Kolejny
Client: 94142291
Nalegal na kontakt email
@adasku32 Zablokowaliśmy wskazane konto.
adres scamera
adamsjamie50007@yahoo.com
daverobinson2468@gmail.com - oszust
Ten jegomość tez się tutaj już przewinął
X-8 Dziękuję za posta,
Potwierdzam próbę z annavillanova1993@gmail.com
Proszę o dodanie do listy(można skasować później mój post): leonandresen001@gmail.com
kolejny adres mailowy oszusta: antoanetagabrielamurgu@gmail.com
Norma niestety, lewe konta, oszustwa, trzeba uważać i nie odpowiadać.
Pozdr.
@Pawel85-P Tysiące osób, taką lub podobną. Rozmawisz z gościem, który kusi Cię ceną za Twój towar, najczęściej sporo wyższą, niż podałeś. Potem przesyła Ci lewe potwierdzenie przelewu i czeka, aż wyślesz paczkę.
Tez mam takiego klienta: leopoldchristoph1990, ktoś wcześniej pisał, że chyba zablokowany, ale może utworzył nowe konto....
Do mnie leopoldchristoph pisał dwa razy i dwa razy go zgłaszałam . Jakiś nie blokowalny ?
Też pisał do mnie , chyba z tydzień temu . Zgłaszałam do Allegro
Dzień Dobry otrzymałem już kilka takich maili. Czy to naprawdę allegro czy oszustwo?
Witaj XYZ,
Skontaktuję się z tobą, ponieważ w ubiegłym miesiącu nasz system się zawiesił i musieliśmy ponownie wysłać zwycięzców prezentów.
Wygląda na to, że Twój e-mail: XYZ@gmail.com jest jednym z nich.
Potrzebujemy tylko Twojego potwierdzenia, aby ubiegać się o to teraz -
w przeciwnym razie nie możesz odebrać telefonu Samsung S10 lub Samsung S20 lub iPhone 11
@Client:52516993 z jakiego adresu to przyszło? bo śmierdzi przekrętem na kilometr...
Przekręt.Teraz wysyła maile?XYZ@gmail.com
Allegro przecież takie bezpieczne.