anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro pay- brak kuponu na zakupy!!!

Gepard9
#9 Pomysłodawca#

Ponad 7 dni temu aktywowałem allegro pay i do dziś nie mam kuponu. W związku z tym, teraz proszę mi dać kupon na 200 zł, bo nie dotrzymaliście terminu!!! @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

Madab2
#7 Wielbiciel#

Poza tym, by sprawdzić, czy kupon działa - a Allegro informuje, że go masz - musisz dokonać zakupu, czyli już musisz mieć kupiony przedmiot i przejść do płatności, a wtedy okazuje się, że kuponu nie ma. Tyle, że przedmiot masz kupiony.  Zatem kupujesz z nadzieją, że opłacisz z kuponem, ale okazuje się że kuponu jednak nie masz... mimo, że go "masz." Takie "masz" na niby. To jak pieniądz z piasku.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Madab2. Kupon Promocyjny powinien być widoczny w formularzu opcji dostawy oraz w zakładce Moje Allegro: https://allegro.pl/zobacz/kupony#twoje-kupony - czy widzisz aktywny kupon w tej zakładce? 

Możesz go wykorzystać na zakupy jakiegokolwiek przedmiotu na Allegro, za wyjątkiem towarów, które przynależą do następujących kategorii:
Elektronika - Komputery - Internet
Elektronika - Konsole i automaty - Microsoft Xbox 360 - Zdrapki
Elektronika - Komputery - Kryptowaluty
Elektronika - Telefony i Akcesoria - Pre-paid
Kultura i rozrywka - Gry - Gry online (MMO)
Kultura i rozrywka - Kody i doładowania
Kolekcje i sztuka - Kolekcje - Numizmatyka
Kolekcje i sztuka - Kolekcje - Pieniądz papierowy
Kolekcje i sztuka - Kolekcje - Produkty inwestycyjne

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Madab2
#7 Wielbiciel#

Tak. Jest aktywny. Napisano też: "Ważny jeszcze 13 dni." Także: "Wybierz podczas realizacji zamówienia w sekcji Twoje zniżki." Niestety gdy dochodzi do płatności to nie jest aktywny. Tak było wczoraj. By spróbować dzisiaj musiałbym kliknąć, że kupuję. Ale nie kupię gdy kupon nie jest aktywny. Nie chcę wprowadzać sprzedawcy w błąd, że kupuję - skoro kupon nie będzie aktywny i nie kupię.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Madab2, proszę, podaj link do oferty, w której chcesz zrealizować zakup. Podeślij również zrzut ekranu z etapu finalizacji zamówienia, gdzie wybierasz sposób dostawy i płatności.  

Marysia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Madab2
#7 Wielbiciel#

Link podawałem wcześniej. Zatem jeszcze raz: https://allegro.pl/oferta/drabina-aluminiowa-przegubowa-4x4-vaco-5-65-m-vto-ld-0508-x43a-15273867687 . Niestety zakup i opłata poszły wczoraj zupełnie przypadkiem, gdy wyłączając okno wyskakujące Allegro z informacją o kuponach nagle poszedł zakup. Dziwne. I był anulowany natychmiast po tym, gdy został dokonany. Minutę po dokonaniu. Niestety mimo anulowania sprzedawca towar wysłał i jest już w drodze. I 100 zł z promocji przepadło. A drabinę chciałem kupić tylko ze względu na tę promocję. Allegro zrobiło mnie w balona.

oznacz moderatorów

Madab2
#7 Wielbiciel#

Zrzut kuponu.jpg

oznacz moderatorów

Madab2
#7 Wielbiciel#

Jak widać kupon się nie wyświetla. Zaś wyskakujące okienko informuje, że niby mam kod rabatowy. Jednak po kliknięciu w nie wyskakuje informacja, że nie mam żadnego kodu rabatowego.

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@Madab2 jaką formę płatności wybierasz, aby opłacić zakup? Upewnij się, że po aktywacji usługi Allegro Pay - czy właśnie ta metoda płatności nie podstawia Ci się z automatu. Kupony nie działają jeśli korzystasz z metody dostawy Allegro Pay.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Madab2
#7 Wielbiciel#

To nie  - metoda dostawy Allegro Pay, ale metoda płatności Allegro Pay nie podstawia kuponu z automatu.  Dopiero jak wybrałem płatność przelewem, to pojawił się kupon. Ale to musztarda po obiedzie. Towar został kupiony nie wiadomo jak i jedzie do mnie. 100 zł przepadło. Dlaczego nie było tak ważne i podstawowej informacji!

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@Madab2 dziękujemy za opinię. Postaramy się bardziej akcentować w Regulaminie Promocji informacje, które są ważne dla naszych klientów.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Madab2
#7 Wielbiciel#

Tym bardziej, że skoro to kupon zniżkowy Allegro Pay, to logiczne się wydawało, że działa jedynie przy płaceniu z Allegro Pay. Okazało się, że nie. Aż dziwne.

oznacz moderatorów