2 marca 2026 r. ujednolicimy minimalną kwotę zakupów, od której możecie korzystać z darmowej dostawy w ramach Allegro Smart! Przy zakupach od 49,90 zł od jednego sprzedającego – skorzystacie za darmo zarówno z dostawy do automatów paczkowych i punktów odbioru, jak i dostawy kurierem.
Co z trwającą subskrypcją Allegro Smart!
Z usługi na nowych warunkach skorzystacie, jeśli aktywujecie lub przedłużycie Allegro Smart! po 1 marca.
Jeśli usługa jest aktywna – będziecie korzystać z niej na dotychczasowych warunkach do czasu, aż wygaśnie. To oznacza, że skorzystacie z darmowej dostawy przy zakupach u jednego sprzedającego od 45 zł – do automatów paczkowych i punktów odbioru i od 65 zł – kurierem. Gdy Smart! wygaśnie – przedłużycie go już tylko na nowych warunkach.
Po 1 marca nie przedłużymy Allegro Smart! automatycznie
Jeśli Wasz Smart! wygaśnie po 1 marca – nie przedłużymy go automatycznie, nawet jeśli do swojego konta macie przypisaną kartę płatniczą. Aby dalej korzystać z usługi Allegro Smart! – samodzielnie wykupcie ją na nowych warunkach. Jeśli do zakupu znów użyjecie karty, ponownie zaczniemy automatycznie pobierać z niej opłaty i przedłużać usługę na kolejne okresy rozliczeniowe.
Krótszy okres wypowiedzenia
Od 2 marca obowiązywać będzie również krótszy okres wypowiedzenia umowy Allegro Smart! Wyniesie on już nie 14, ale 5 dni. Okres wypowiedzenia rozpoczyna się, gdy:
Podczas okresu wypowiedzenia nadal możecie korzystać w pełni z Allegro Smart!
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Od dziś zmiana cennika allegro - dla m.in. Pocztex. Nie mogę namierzyć tej zmiany w pomocy dlla Sprzedawców, aby ustalić kwoty zmiany i zmienić cenniki dostawy u siebie w cenniku. Proszę o podpowiedź
A co jeśli mam smarta ważnego do 11 lutego 2027, ale przedłużę go o pół roku za 1 zł z Allegro Klik? Czy zostaną mi stare zasady czy wskoczą nowe?
@DoNeK_ nowe zasady zaczną obowiązywać przy kolejnym przedłużaniu subskrypcji
@DoNeK_ Jeśli przedłużysz Smarta po 2 marca, subskrypcja będzie na nowych zasadach.
Mając ważną subskrypcję do lutego 2027 nie będziesz w stanie teraz przedłużyć usługi jeszcze o pół roku.
Można przedłużyć z promocji allegro klik.
Z resztą już nieistotne, czekam na odpowiedź od Allegro.
@DoNeK_Zweryfikowałam Twoją sprawę. Subskrypcja się Tobie od razu przedłuży w przypadku Allegro Klik. Nowe warunki zaczną obowiązywać od startu okresu zakupionego / aktywowanego na nowych zasadach czyli w tym wypadku w lutym 2027.
Potwierdzam.
Może komuś się przyda na przyszłość taka informacja.
Smart przedłużony Allegro Klik (1zł) z 11.02.2027 do 11.08.2027 warunki zostały po staremu (45/65) do 11.02.2027, nowe warunki (49,90) zaczną obowiązywać od 12.02.2027.