anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automat pocztex i nadanie przesyłek smart

MAMY ROZWIĄZANIE!
CozyHomee7
#7 Wielbiciel#

Hej,

Po mocnym nadwyrężeniu mojej cierpliwości jeśli chodzi o pobliską placówkę pocztową wyłaczyłam opcje dostawy poczty polskiej dla kupujących. Niedawno jednak pojawił się automat pocztex w mojej okolicy. Pytanie, czy zamówienia kupujących będę mogła nadać w tym punkcie? i które dostawy można tam nadać?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@CozyHomee7 Przesyłki Allegro Pocztex można nadawać wyłącznie w punktach pocztowych lub przekazując kurierowi podczas podjazdu. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
KubaGSM
#7 Wielbiciel#

No i to jest właśnie absurdem, że w agencji pocztowej ani w automacie pocztex nie możemy nadawać żadnych przesyłek, a żeby kurier odebrał musimy mieć umowę z PP. Więc idź do urzędu nadawać i stój niekiedy po pół godziny w kolejce. Zrobicie w końcu coś z tym PRLowskim systemem PP?

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

@KubaGSM

Agencje Pocztowe to podmioty zewnętrzne, prywatni przedsiębiorcy, którzy zawali umowę z PP na obsługę określonych rodzajów przesyłek.

A na stronie PP masz spis agencji w których przyjmują przesyłki z e-nadawcy. W tych możesz nadawać z etykietą. 

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@KubaGSM Po co stoisz w kolejce, skoro jesteś klientem bezkolejkowym. Spytaj się w którym okienku masz zostawiać paczki i tyle.