Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jeśli kupiłbym coś, niezgodnego z opisem (lub nie jest to wspomniane w opisie ale w wiadomości do sprzedającego jest wspomniane) to czy Allegro protect byłoby w stanie zwrócić mi pieniądze jak sprzedawca ma w opisie "nie przyjmuje zwrotów"? Czy jednak allegro protect nic w tej sprawie wtedy nie pomoże? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Każdy przypadek jest rozpatrywany osobno, ale tak Allegro Protect jest na Allegro Lokalne i po spełnieniu warunków przyznawane. Na Allegro Lokalne nie ma zwrotów bo wg prawa przy zakupie od prywatnego nie ma zwrotów bez zgodny sprzedającego.
Okej nawet jak produkt jest niezgodny z opisem jest nieprzyznawane? Kupujący np. nigdzie nie wspomniał o żadnej blokadzie lub coś ale na koncie np będzie blokada. To jak to działa?
Jak produkt jest niezgodny to jest reklamacja, dopiero jak ona jest nieskuteczna to jest możliwość złożenia wniosku do Allegro Protect.Na czyim koncie blokada i z jakiego powodu ma być?
Gra 🙂
@Client:77839063 nie łąaś się na zakup konta z grą bo większość to wałki możesz podrzucić ofertę tutaj żebyśmy zerknęli a blokada telefonu operatora o ile nie wiedziałeś że jest tel na raty wzięty i nie spłacany i ci operator wyłączy to wada prawna i umowa zakupu jest nieważna
@LEW433 Na AL można też robić zwrot o ile się kupuje od kogoś kto go udostępnia ,a sprzedają tam też firmy a te zwroty muszą przyjmować.
Allegro Protect działa też na allegro lokalnie, ale nie ma żadnej pewności, że po otrzymaniu towaru niezgodnego z opisem dostaniesz od allegro jakąś rekompensatę - różnie bywa. Wg mnie kupujący od osób prywatnych częściej są przez allegro odprawiani z kwitkiem, niż kupujący od firm, swoją ocenę opieram na postach z tego forum.
Ten program nie działa. Sam się przekonałem. Kupiłem przedmiot, który i w tytule i w opisie aukcji zawierał nieprawdziwe informacje, otrzymałem niekompletny zestaw. Po dyskusji ze sprzedającym pracownik Allegro uznał, że wszystko jest ok i nie ma podstaw do wypłaty rekompensaty. Dlatego nie korzystam już z Allegro Lokalnie.