Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam na firmę prostownik samochodowy za 179,45 zł z dostawą SMART. Zapłaciłam za niego w/w kwotę ale na fakturze mam jeszcze ujęte 5,62 zł jako koszt wysyłki (kwoty tej nie płaciłam). Jak wyjaśnić tę różnicę i do kogo się zgłosić z wyjaśnieniem? Po kontakcie ze sprzedającym dowiedziałam się, że on otrzymał taką sumę pieniędzy od Allegro, miał obowiązek tak to zaksięgować i umywa ręce od dalszych działań. Chciałabym prosić o pilną odpowiedź w miarę możliwości, bo fakturę mam z 27.02.2023, a Urząd Skarbowy nie zadaje pytań tylko rozlicza... Wiele razy kupowałam coś do firmy i pierwszy raz mam taki problem.
Niech księgowa zaksięguje tylko kwotę za prostownik, bez kosztów wysyłki, żaden problem 🙂
Dzięki😉 A czy sprzedający rzeczywiście tak powinien wystawić ten dokument?
Niestety nie mam pojęcia dlaczego tak wystawił fakturę 😞
Coś w tej fakturze nie gra. Dziewczyny można prosić?
@vonNogay: a skąd wiesz, ze pytający ma księgową? Po treści tematu wnoszę, że jej nie ma 😮
@Client:109808341 Księgowa jest i ma się dobrze. 😄 Pytanie tylko czy w ten sposób wystawiona faktura jest legalna, zgodna z regulaminem Allegro oraz umową między sprzedającym a Allegro. Sprzedający sam się przyznał, że to nie pierwsza tego typu faktura wystawiona przez niego.
@Client:43448122 sprzedający do faktury dodał koszt jaki sam poniósł za rozliczenie przesyłki w ramach Smart! (5,62 zł - tutaj informacje na ten temat).
Poproszę o wysłanie do niego wiadomości z wyjaśnieniem tego.
Businessman
Rozmawiałam z nim i powiedział, że on dostał taką kwotę od Allegro w rozliczeniu i ma obowiązek ją tak wpisać, podobno jest to zgodne z prawem i informacjami z US. Czy mogę jakiś sposób zadzwonić do pracowników Allegro żeby wyjaśnić tę kwestię. Czy powinnam utworzyć dyskusje ze sprzedającym. Bardzo proszę o pomoc @la_nika , sprzedawca jest wyjątkowo arogancki i pewny swojego.
@Client:43448122 poproszę Cię jeszcze o cierpliwość, ponieważ wyjaśniam tę kwestię. Wrócę z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
Cieszę się, że nie jestem zostawiona sama sobie. Dziękuje @la_nika 🙂
@Client:43448122 takie pytanie z ciekawości, zapłaciłaś za prostownik 179,45
Na fakturze jest:
Prostownik - 179,45
Dostawa - 5,62
Czy może od prostownika jest odjęta kwota za dostawę?
@sl-aw-ek Dokładnie tak jak to rozpisałeś wyszczególniono prostownik i dostawę
@=.
@la_nika hmm nie chciałbym nic sugerować ale według mnie sprzedający mial na produkcie allegro cene.
Pewnie otrzymał informacje o kwocie która będzie widoczna w roliczeniach z allegro i ta kwote także ujął na FV
To tylko moje domysły
Tak @_Likos_ słusznie kombinujesz i dziękuję za wiadomość 🙂 Oferta była w programie Allegro Ceny tylko kwota wyrównania i kwota podana na fakturze się nie zgadzają, dlatego jeszcze to wyjaśniam.
@la_nika jeśli chodzi orozbieżnośći to obstawiam wartość VAT-u
Tzn pewnie obniżka była mniejsza natomiast wpisano ją jako kwote netto i po dodaniu VATu wyszło 5,62
Interesujące 🐒 sam bym chętnie wprowadził u siebie taki system, jestem ciekawy jak to się zakończy
@AR_Auto_Czesci skończy się to większą ilością wkurzonych klientów. Klient powinien dostać dokument na kwotę którą zapłacił, koszt sprzedawcy nie powinien być tam ujęty.