Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Powiedzcie mi w którym miejscu można zmienić na stałe paczkomat (problem z odbiorem)
@jacaostrow Cześć 🙂 Paczkomat możesz wybrać każdorazowo w formularzu dostawy i płatności podczas zakupów. Domyślnie powinien zapisywać się tam Paczkomat, który wybrałeś podczas ostatnich zakupów 🙂
Dziękuję uprzejmie, miłego dzionka 🙂
Podepnę się pod ten wątek. Faktycznie tak było kiedyś jak pisze Ola Moderatorka, ale od jakiegoś czasu allegro bardzo często proponuje mi inny paczkomat niż odbieram przesyłki. W proponowanym paczkomacie nigdy nie odbierałem przesyłki. Problem z proponowanym paczkomatem jest taki, że nie mama do niego dojazdu z mojego miejsca zamieszkania.
@rakgrzech W ostatnim czasie nic się nie zmieniło w tej kwestii i system wciąż powinien podpowiadać Ci urządzenie, do którego ostatnio zamawiałeś przesyłkę.
Powinien ale nie podpowiada. Co mogę z tym zrobić. Jest uciążliwe pilnowanie przy każdej przesyłce.
Może jest to związane z tym, że proponowany paczkomat jest nowy i jest bliżej mojego miejsca zamieszkania, niż ten z którego odbieram. Tylko jak pisał nie mam do niego dojazdu.
@rakgrzech O które urządzenia dokładnie chodzi? Podaj mi proszę ich numery lub dokładne adresy.
Jeszcze raz opiszę dokładnie sytuacje którą mam teraz .
Chcę otrzymywać przesyłki do Paczkomat InPost, Piastowska 2A, Mrozów
Jeszcze uwaga:
w drugim przypadku na dzień dobry allegro wybrało inny sposób dostawy niż paczkomat. Ja zmieniłem na paczkomat, ale adres jest proponowany Wilkszyn
@rakgrzech Mam jeszcze jedno pytanie, czy na swoim koncie masz zapisany tylko jeden adres dostawy, czy masz ich kilka?
tylko 1
@rakgrzech Przepraszam, że musiałeś czekać na naszą odpowiedź, ale konsultowaliśmy tę kwestię z zespołem odpowiedzialnym za ten obszar. Co do samego mechanizmu działania automatu podpowiadana adresu najważniejsze znaczenie ma tutaj sama metoda dostawy, czyli w tym przypadku paczkomat. Natomiast adres konkretnej maszyny jest proponowany już na podstawie wybranego adresu dostawy oraz odległości od punktu, a dopiero na kolejnym miejscu brane pod uwagę są ostatnie zakupy. Generalnie przy proponowanym adresie bierzemy pod uwagę wiele innych czynników, ale dziękuję, że podzieliłeś się z naszą swoją propozycją. Niewykluczone, że w przyszłości wprowadzimy zmiany w tej kwestii, ale na razie nie mogę Ci tego obiecać.
Mam ten sam problem. Mam ustawiony domyslny adres paczkomatu. Mam tez paczkomat najblizszy w linii prostej. Dzieli mnie tylko od niego 20km(przez most i rzeke). Tak mnie to irytuje. Regularnie musze sie pilnowac, czy automat mi nie zmienia adresu ... Co z tym zrobic? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Przy zakupie zawsze pokazuje ostatni, chyba że go zmienisz. Jakąś niepewność zawsze się ma, nic nie zrobisz.
ale może być pełen 🙂