Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witam.
Czy Allegro w ramach SMARTa ma jakiś sposób oddziaływania na przewoźników?
Kupiłem pralkę. Powinna być dostarczona w czwartek, ale od czwartku stoi na magazynie DHL 15 km. ode mnie i czeka nie wiadomo na co. To już piąty dzień. Żadnej informacji. Teraz patrzyłem, prawie 10.00 godzina i pralka dalej stoi na magazynie, nieprzekazana do doręczenia.
Nie mogę czekać w nieskończoność, szczególnie, że kurier nie wnosi pralki i potrzeba do tego przynajmniej dwóch osób, które kolejny dzień czekają w gotowości, bo sprzętu także nie można zostawić "pod chmurką" gdyż co chwila przechodzi u nas ulewny deszcz.
Czy coś można zrobić w tej sytuacji? Nie chcę rezygnować z zakupu ale także nie jestem w stanie być uwiązany w domu w nieskończoność. To już piąty dzień.
Numer zamówienia 4fd88550-672b-11f0-8bb0-3d49b92e0918
Obstawiam, że problemem jest dowóz. Pralki nie wrzucą w zwykłego busa. To musi być samochód z rampą i paleciak...
A Delivery nie ma żadnej organizacji. Dostawy to komedia, odbiór starego sprzętu w porównaniu ze sklepami w sieci też leży i kwiczy... Też popełniłam ten błąd kupując tu pralkę. Miałam mądrzejszego sprzedawcę. Też Allegro wymyśliło sobie DHL, a mój sprzedawca i tak wysłał Schenkerem, dzięki Bogu. Ale same kłopoty z pozbyciem się starej pralki już mnie skutecznie odstręczyły od dalszych takich zakupów. Praktycznie kurier z jakiegokolwiek sklepu w necie wrzuci gruchota na paleciak , na autko i papa. A tu trzeba się domagać, pakować na palety itp... Może moderatorzy dadzą radę ich pognać... W końcu cyrk Allegro i małpy Allegro. A sprzedawcy karnie zniszczą statystyki jakby wysłał innym kurierem poza Allegro dla dobra klienta... @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Tutaj nie chodzi o odbiór starej pralki tylko dostawę nowej. Też wysłana Schenkerem ale i tak stoi na magazynie DHL. Nie chcę pozbywać się starej pralki tylko żeby mi w końcu przywieźli nową.
@piksarek sprawdziłam Twoje zamówienie i nie widzę informacji o tym, aby obecnie było w magazynie DHL. Według naszych informacji wybraną metodą dostawy był kurier DHL natomiast paczka została nadana przez sprzedającego metodą DB Schenker. Czy próbowałeś kontaktować się w tej sprawie z przewoźnikiem lub sprzedającym?
@Syrena_zT Czy mogła byś sprawdzić co z przesyłką w czwartek zabraną przez kuriera w celu doręczenia do punktu? ślad się urwał, może jakiś telefon do oddziału - bo nie wiem co zaproponować klientowi. Nr paczki Allegro Automat ORLEN Paczka
AD00Q3HOY0 dla zamówienia nr
@Halfrunt już to weryfikuję. Wrócę do Ciebie z informacją.
@Syrena_zT Dziwna sprawa, otrzymałem od allegro decyzję że odrzucają reklamację bo paczkę rzekomo prawidłowo doręczono do punktu w czwartek i oczekuje na odbiór. Jednakże ani z systemu śledzenia jak i wypowiedzi klienta w otwartej dyskusji nie wynika by kupujący mógł paczkę odebrać.
No dobra, właśnie dostałem odpowiedź, że paczkę dostarczyli tylko kodu nie wysłali. No to tak połowicznie. Dziękuję myślę że z resztą sobie poradzę.
Sprzedającego powiadomiłem w piątek. Odpowiedział że "składa interwencję u przewoźnika". Pralka dalej czeka na magazynie...
Syrena_zT No i nastała taka niezręczna cisza... Czy coś może wiadomo? 🤔
@piksarek tak, przepraszam. Z uwagi na to, że przesyłka jest procesowana przez innego niż wskazany przewoźnik, mamy ograniczone możliwości weryfikacji. Widzę jednak, że została wydana do doręczenia (doręczać będzie db schenker). Gdyby pojawiły się dalsze problemy, daj znać.
@Syrena_zT Tak, zauważyłem, że dzisiaj, pół godziny temu, o 13.20 została wydana do doręczenia. Czekam...
Wczoraj koło 18.00 pralka przyjechała. 5 dni po terminie ale dotarła. Ciekawe czy ktoś poczuwa się do winy za tą sytuację. Miło by było chociaż "przepraszam" usłyszeć, od odpowiedzialnego za to zaniedbanie w doręczeniu.