anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z bezpłatnym zwrotem towaru

Ola12310
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Witam. Chciałabym zwrócić towar (trawę), który kupiłam w Smarcie. W informacji przy moim zwrocie jest napisane, że ten towar mogę zwrócić na Poczcie Polskiej - nie udało się, później byłam w punkcie Orlen - również się nie udało, po kliknięciu na zwrot na Allegro pojawia się informacja, że to przesyłka Pocztex Kurier, udałam się więc do Zabki, w której odbieram takie przesylki - po raz kolejny nie wyszło. Załatwiłam z allegro etykietę nr 2 i wówczas w Żabce otrzymałam informacje, że zwrot nie chce się nadać i prawdopodobnie z powodu błędnego numeru przesyłki. Wpisanie go ręcznie też nic nie pomogło. W czym jest problem? Zostało mi kilka dni na zwrot.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Problem moim zdaniem zaczął się od tego ze nie sprawdziłeś jak zwrócić, a teraz są tylko konsekwencje tego.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Ola12310 dlaczego dokładnie nie udało się nadać zwrotu przy drugiej etykiecie? Podaj mi proszę jeszcze numer zamówienia, którego dotyczy ten zwrot. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Jak zamawiałaś towar z dostawa do domu lub z odbiorem w Urzędzie Pocztowym - wtedy masz darmowy zwrot. Odbiór w innych punktach - zwrot płatny - wszystkie informacje masz przy wypełnianiu zwrotu przez Allegro.

Czemu zwracasz trawę - ziarka nieodpowiedniej długości? Rozpakowywałaś ją?

Kto kupuje trawę na zimę? Przecież tego teraz się nie sieje. No, chyba, że to sztuczna trawa.

Jak odbierałaś w Żabce - to darmowego zwrotu nie będzie.

Coś ściemniasz i nie wszystko piszesz. Poczytaj zasady darmowego zwrotu Allegro SMART w regulaminie Allegro, bo chyba tego nie czytałaś przed jego akceptacją.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów