Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
20 lipca dostałam paczkę w której były min spodnie Moro dla dzieci na obóz. spodnie okazały się niewygodne, dzieci pojechały na obóz bez tych spodni, a ja chciałam odesłać paczkę i tu zaczyna się cyrk: przez błąd techniczny nie dostałam etykiety do paczkomatu/ boxa/ dhl (mimo że było to w warunkach zwrotów sprzedającego).
czekałam do 27 lipca po czym wyjechałam na urlop, w tym czasie była dyskusja ze sprzedającym i allegro 2 razy wysyłało do mnie kuriera- bez powodzenia
Minęło 14 dni dyskusja zakończona a wniosek wysłany do protect- a tam odrzucony bo nie wysłałam paczki..
co mogę zrobić? z urlopu wracam we wrześniu a kasa by się przydała bo spodnie ni były tanie...
Cześć @MagdaZHR, podaj proszę numer zamówienia, o którym wspominasz. Zweryfikujemy to 🙂
00c31a30-65a9-11f0-9a33-2f9f71192572
Uprzejmie proszę.
w jakim momencie, gdzie i kiedy nastąpiło odstąpienie od umowy?
Chyba w momencie zwrotu produktu?
Teraz mi odpisali ze kuriera nie mogą zamówić na wrzesień bo za wcześnie zamawiam.
Już 3 razy allegro zamawia do.mnie kuriera bezskutecznie.
Co mogę zrobić żeby odzyskac pieniądze? Proszę o pomoc
1) dogadać sie ze sprzedajacym aby później przyjął zwrot ( po Twoim powrocie)
2) odesłać na własny koszt po powrocie z urlopu
To najłatwiejsza droga
@_Likos_ Sądzisz że sprzedający jeszcze będzie chciał rozmawiać z taką klientką?
Z punktu widzenia sprzedającego to była próba wyłudzenia towaru i odszkodowania Protect.
Tych spodni po prostu nie dało się wysłać, a skoro się nie da wysłać to przecież takie zrządzenie losu, trzeba zostawić. A Protect przydało by się.
@br. ja zawsze wychodze z założenie że lepiej sie dogadać niż kłócić. Oczywiście czasami sie nie da........
@_Likos_ i wierzysz, że spodnie nie są używane? 🤣
W dziale moda właśnie trwa akcja zwrot po urlopie bo już mi nie trzeba.
spodnie są z metkami, były raz przymierzone, nie są używane, dało by się to zauważyć gdyby dzieciaki wzięły je na obóz wierz mi xd
to nie jest wina sprzedającego tylko allegro- błąd techniczny, natomiast allegro nie bierze za to odpowiedzialności i to mnie martwi
już 3 ci raz bezskutecznie wysyłają do mnie kuriera- każdy konsultant mówi inną historię
@MagdaZHR Nie ma żadnego błędu, jeśli chcesz wysłać to pakujesz paczkę i wysyłasz. Tutaj nie ma żadnego błędu raczej widać brak chęci.
@br. Naprawdę? Może łaskawie przeczytasz wcześniejszy opis?
Jak miałam wysłać paczkę jak czekałam na kuriera którego allegro dea razy do.mnie wysyłało.
Potem pojechałam na urlop. Miałam brać że sobą paczkę? Serio?;)
@MagdaZHR Rozumiem problem z wysłaniem paczki, wiele się tutaj mówi o wadach Al Deliwery.
Ale skoro nie działa wysyłka Allegro to jeszcze istnieje Poczta, są inne firmy przewozowe.
Natomiast domaganie się pieniędzy z Protect skoro się zwrotu nie wysłało to jest po prostu nadużyciem. Możliwe że należałby się Protect ale od Allegro i tylko za koszt wysłania paczki gdybyś wysłała paczkę własnym kosztem.
Naprawdę poczta polska u ciebie działa? Bo u mnie niestety nie. Albo jest kolejka na 20 osób albo nieczynne.
Z poczty nie korzystam już kilka lat.
Poza tym jeśli allegro mówi że jutro przyjdzie do ciebie kurier a Ty pojutrze jedziesz na urlop to chyba nie szukasz kolejnego kuriera ani nie idziesz na pocztę? Czy się mylę?
Na allegro jestem od 20 lat. I w życiu jeszcze nie spotkała mnie taka przykra sytuacja.
Chciałam kupic dzieciom rzeczy na oboz. Zostałam bez rzeczy beż pieniędzy i z przesyłką której nie potrzebuje.
Wczoraj i przedwczoraj ktoś znowu zamawiał dla mnie kuriera ale nie da się z takim wyprzedzeniem a wracam na koniec sierpnia do domu.
W ofercie była możliwość odesłania boxem ale nie mogłam z niej skorzystać.
Kasy też nie odzyskałam. Naprawdę jeśli widzisz tu jakieś nadużycie to znaczy że nie rozumiesz kompletnie problemu.
Mam nadzieję że reklamacja wystarczy. Zobaczymy.
@MagdaZHR w świetle polskiego prawa za odesłanie przedmiotu w 14 dni od dnia odstąpienia od umowy odpowiada KUPUJĄCY a nie allegro 😉
Oczywiście i ja miałam taki zamiar i chęć. I to nie raz a kilka razy. Jednak allegro 3 razy zamawiało do mnie kuriera który nie dotarł.
Wzięli winę na siebie bo był błąd techniczny. Ponadto zgodnie z okiem aukcji możliwa była paczka zwrotną boxem dhl
Prosiłam o etykietę. Ta też nie dotarła.
@matt_rose czy można jeszcze raz wysłać wniosek do protecta? co radzisz?
@MagdaZHR widzę, że prowadzisz z nami korespondencję mailową, zaczekaj proszę na odpowiedź doradcy w sprawie etykiety. Dodatkowo widzę, że została złożona reklamacja w sprawie trudności ze zwrotem zamówienia - decyzję reklamacyjną, również otrzymasz w wiadomości mailowej.
Tak czekam na decyzję reklamacyjna oraz na odpowiedź z protecta ponieważ nie dostałam maila tylko dowiedziałam się dziś przez telefon że wniosek odrzucony.
Można prosić o.maila z uzasadnieniem z jakiej przyczyny wniosek jest odrzucony?
@MagdaZHR poprosiłam o kontakt z Tobą w sprawie uzasadnienia odrzucenia wniosku.