Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Chciałem po prostu odebrać swoje kupony z GameXP, które zdobyłem uczciwie przez apkę, a tu komunikat: "Failed to load completed challenges". Tydzień temu wszystko działało, a od dwóch dni totalna klapa. Zero możliwości załadowania kuponów.
To nie jest pierwszy raz, bo ta aplikacja od samego początku to jeden wielki problem.
Do tego jeszcze kwestia Smarta na miesiąc zrobiłem zadanie, miałem kupon, chciałem go aktywować i znowu… niespodzianka: nie da się załadować.
Według regulaminu kody miały być do odbioru do 18 listopada, więc pytam jak mam je niby odebrać, skoro system nie działa?
A kontakt z supportem? Śmiech na sali. Maile podane przez moderatorów nie działają, zero odpowiedzi przez całą akcję.
Co w takiej sytuacji mam zrobić? Kto mi odda czas zmarnowany na coś, co i tak nie działa jak trzeba?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Client:109292294 Nie pomagamy w rozwiązaniu problemów technicznych z aplikacją gamEXP. W tej sprawie wyślij wiadomość na adres: gamexp@instreamly.com.
tylko ze ja wysłałem pod ten adres kilka maili z różnymi problemami i 0 odzewu, pierwszy mail wysłany został ponad miesiąc temu... w takim razie jak mam ten problem rozwiązać?
@Client:109292294 Interweniujemy w Twojej sprawie. Mam nadzieję, że wkrótce otrzymasz odpowiedź mejlową.
wysłałem w razie potrzeby jeszcze raz maila na adres supportu gamEXP.